21-åringen er nå dømt til 45 timers samfunnsstraff, blant annet for vold og trusler mot sin far, etter at det gikk helt over styr for ham en aprildag i fjor.

Det hele startet da 21-åringen ble nektet å kjøpe øl i en dagligvarebutikk, fordi betjeningen mente han var beruset. Mannen ble rasende over avslaget, og truet kvinnen i kassen med at han ville «knekke nakken hennes», samtidig som han forsøkte å gripe fatt i henne.

Tok øl uten å betale

I tillegg opptrådte han høyrøstet og aggressivt overfor en annen butikkunde, og han tok tak i et tobakksstativ som ble skadet i tumultene.

Deretter gikk han inn i butikken, hentet 12 øl og tok dem med seg uten å betale.

Nordhordland tingrett har frifunnet 21-åringen for å ha truet kvinnen i butikken, fordi dommerne ikke er sikre på at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Den butikkansatte tok ham ikke på alvor, og har heller ikke krevd at 21-åringen straffes for trusselen, fordi han etter eget utsagn hadde «hatt en dårlig dag».

Hoppet på bil

Den dårlige dagen fortsatte imidlertid også etter butikkbesøket. Et par timer senere gikk 21-åringen langs en vei og forsøkte å få haik, da han stanset en bil som kom kjørende. Mannen hoppet opp på panseret på bilen, som fikk lakkskader.

21-åringen må nå betale erstatning for disse skadene.

Angrep faren

Litt senere kom 21-åringen hjem til sin far, som lå på sofaen og så på TV. Uten forvarsel gikk mannen til angrep på faren, og truet med å drepe ham. Han grep mannen i 50-årene rundt halsen, og slo og sparket ham.

I om lag 10 til 15 minutter fortsatte volden, mens 21-åringen fulgte etter faren rundt om i huset. Alle forsøk på å roe ned sønnen mislykkes, og faren så seg til slutt nødt til å rømme ut et vindu, før han varslet politiet.

Tilsto

I retten nylig innrømmet 21-åringen de hendelsene han husket fra den aktuelle dagen, og samtykket til at saken ble avgjort ved tilståelsesdom.

Dommerne kom derfor til at samfunnsstraff ville være en passende reaksjon.