På kvelden 11. oktober i fjor parkerte 37-åringen utenfor en blokk i Fyllingsdalen. Han skulle hente noen klær hos en kollega og parkerte utenfor oppgangen.

Slo motoren av

Til tross for at det ikke er lov å parkere utenfor blokken, satte 37-åringen fra seg bil med motoren i gang, billysene tent og ene bildøren åpen. 84-åringen bor i første etasje i blokken og reagerte på at bilen sto med motoren i gang.

Han fryktet at det skulle komme eksos inn i leiligheten gjennom ventilen over kjøkkenvinduet. 84-åringen kontaktet en nabo, som fortalte at bileieren besøkte en annen i oppgangen. Samtidig gikk naboen ned og slo av motoren og ga bilnøkkelen til 84-åringen.

Stort, dypt kutt

Han ringte på døren i leiligheten der bileieren oppholdt seg. I retten ble det opplyst at en mann, bileieren, stormet ut av leiligheten. 84-åringen fulgte etter ham, og de gikk utenfor der bilen sto parkert.

Her er partene uenige om hva som faktisk skjedde. Bileieren sier han ba tre ganger om å få nøkkelen og sier han ga den eldre mannen en ørefik med åpen hånd, men at han ikke slo hardt.

84-åringen opplyste at han var blitt slått flere ganger, i tillegg til å ha blitt sparket. På legevakten ble det konstatert at den eldre mannen hadde fått et stort, dypt kutt.

Erstatning

Retten mener fembarnsfaren ga den eldre mannen et rent knytteneveslag mens han hadde bilnøkkelen, som var festet til en hard plastplate, i hånden.

Den mener det er bevist at fembarnsfaren i hvert slo den eldre mannen en gang og har dømt ham til fengsel i 75 dager. Han må også erstatte utgiftene offeret hadde, totalt 7385 kroner pluss oppreisningserstatning ppå 10.000 kroner.