Nå er den 38 år gamle mannen dømt til 75 dagers fengsel for vold. Han må også betale en erstatning på til sammen 15.000 kroner til ofrene.

— Svartnet for meg

Natt til søndag 8. januar i fjor gikk mannen alene hjem fra byen. Han hadde drukket, og var ikke klar for å avslutte kvelden ennå. På Torget i Bergen sentrum stoppet han tre forbipasserende og spurte dem om det var noe nachspiel på gang. De tre som ble stoppet, to kvinner og samboeren til den ene kvinnen, skal ha svart benektende.

Da skal den tiltalte ha sparket til den ene kvinnen, slik at hun falt i bakken.

I retten forklarte han at det hadde svartnet for ham, og mente at de tre hadde svart «i alle fall ikke for deg, din stygge jævel». De to fornærmede kvinnene nektet for dette, og mente at de ikke hadde sagt noe annet enn et bestemt «nei». Mens samboeren til den ene kvinnen som vitnet i saken, mente at det var blitt sagt noe lignende som «gå vekk».

Sparket gjentatte ganger

Etter at kvinnen hadde falt i bakken, hjalp de to andre henne opp. 38-åringen var da på vei vekk fra stedet. Kvinnen fulgte etter, og fordi hun var sint kom hun med kommentarer som «din dritt» og «hva er i veien med deg?».

Da skal mannen ha snudd seg igjen, og sparket henne til hun falt nok en gang. Han fortsatte også å sparke henne mens hun lå nede. Den andre kvinnen kom løpende bort for å hindre mer vold. Men da gikk mannen mot henne med knyttet neve, og slo hun midt i ansiktet.

Retten konkluderte med at de to kvinnene og samboeren, kan ha sagt noe som har vært noe uvennlig til mannen, men at dette ikke kunne forklare mannens handlinger.

Grunnet et noe usikkert hendelsesforløp er mannens straff blitt mildere.