I dag ble han varetektsfengslet for fem uker, siktet for legemsbeskadigelse.

Selv hevder mannen sin uskyld, og at det hele skjedde i nødverge. 30-åringen har forklart til politiet at episoden begynte med at han ville forsvare en kvinnelig slektning mot en mann som fulgte etter henne. Mannen skal ha blitt redd og snudd da han så 30-åringen, men skal ifølge siktede ha løpt rett på en stang.

En ungdomsgjeng skal ha kommet til og gått til angrep på 30-åringen, som prøvde å forsvare seg.

Den knallharde knyttneven var opprinnelig myntet på en person som sparket 30-åringen i ryggen.

I stedet traff svingslaget traff en 46 år gammel mann som ikke skal ha tatt del i basketaket. Mannen ble slått bevisstløs og ble påført brudd i kjeven. Han ble sendt rett til Haukeland universitetssykehus for behandling, og ble skrevet ut torsdag.

Selv påstår siktede at han slo i nødverge. Påtalemyndigheten mener derimot at situasjonen var avklart, og at slaget var en ren hevnaksjon.

30-åringen har en rekke voldsdommer på samvittigheten, og skal allerede 20. mars møte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha slått en mann med jernstang like utenfor Nygårdsparken i juni.

I går ble 30-åringen varetektsfengslet frem til den kommende rettssaken på grunn av fare for gjentakelse. Påtalemyndigheten mener det er stor fare for at 30-åringen vil ty til vold igjen hvis han får gå fri.

Forsvarsadvokat Frode A. Borge påkjærte kjennelsen på stedet.

— Kjennelsen er åpenbart uriktig. Det er ingen fare for gjentakelse, sier Borge til BT.

Gulating lagmannsrett avsier ny kjennelse over helgen.