— Han fikk slag flere steder på kroppen og har ligget til observasjon på Haukeland sykehus i natt. Dette ser vi veldig alvorlig på, sier kommunikasjonsleder Kaare Enæs.

Ved 01-tiden natt til lørdag svingte bussjåføren i femtiårene inn på en holdeplass på vei ned fra Birkelundstoppen. Ruten var ferdig, og han skulle gjøre bussen klar for parkering på Mannsverk.

En ungdomsgjeng begynte å banke på vinduene. Sjåføren pekte på skiltet foran bussen som viste at den ikke var i rute. Da gjengen fortsatte å hamre på vinduene og bøye speilene, ringte han politiet.

Angrepet

  • Vi fikk melding om at bussen ble angrepet. Det var mye bråk i bakgrunnen, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

Da gjerningspersonene gikk fra stedet, åpnet sjåføren døren og gikk ut for å rette opp speilene.

— Mens han var ute kom ungdommene tilbake. De angrep sjåføren på utsiden av bussen, sier Enæs.

Politiet og ambulanse kom til stedet og fikk sendt bussjåføren til legevakt. To menn i 20-årene ble anmeldt for forholdet, men ble dimittert på stedet. Sjåføren ble i natt sendt videre til Haukeland Universitetssykehus. Han ble skrevet ut fra sykehuset lørdag formiddag.

Utsatt

  • Det er heldigvis ikke ofte slike ting skjer, men vi ser ytterst alvorlig på dette. Sjåførene er i en utsatt posisjon, sier kommunikasjonslederen.

- Er sikkerheten godt nok ivaretatt?

— Vi har kursing og sikkerhetssystem for nødanrop i bussene. De aller fleste bussene er også videoovervåket. Men når slike episoder skjer, ser vi på om det er ytterligere tiltak som kan bedre sikkerheten til sjåførene.