MÅLLØS: Plantasjen-sjef Fredrik Skuggen.
ØRJAN TORHEIM

— Det er bare trist. Akkurat nå er jeg litt målløs, sier Plantasjen-sjef Fredrik Skuggen.- Det er fælt. Men jeg er glad de klarte å begrense det. Jeg fryktet brannen var mer omfattende da jeg leste de første meldingene på nettet, sier Erling Birkeland, som eier og leier ut bygget.

Politiet meldte ved 21-tiden at det brant på Plantasjen i Ytrebygdsveien. Flere naboer hadde ringt brannvesenet og opplyst om at de så flammer. Det ble meldt om full fyr på Plantasjen.

Ingen savnet

— Vi er fremme på stedet. Så vidt jeg har fått opplyst, brenner det inne i butikken på Plantasjen, sa Ronny Karlsen, vaktkommandør ved Bergen brannvesen, til bt.no klokken 21.17.

- Er det noen mennesker som er savnet?

EIEREN: Erling Birkeland eier og leier ut bygget.
ØRJAN TORHEIM

— Nei, det er det ikke, men vi er inne med røykdykkere, svarte Karlsen.- Vi er litt usikker på røyken, så hold avstand, sa en politimann på stedet til Bergens Tidende.

Brannen slukket

Vaktkommandør Karlsen opplyste at brannvesenet hadde kontroll på propanapparatene på stedet.

Klokken 21.38 sa varabrannsjef Karl Otto Nesdal at brannen var slukket.

— Det brant kraftig inne i et lager i tilknytning til butikken. Da vi kom til stedet, var det stor røykutvikling. Vi hadde mannskap fra tre stasjoner, opplyser Nesdal.

Trolig åpent torsdag

- Hvordan slukket dere brannen?

— Vi hadde flere røykdykkere inne som slo ned brannen før den tok seg opp, svarer Nesdal.

- Var slukningsarbeidet vanskelig?

— Nei, det gikk greit, men det er jo store åpne lokaler med mye løsøre. Blir det varmt nok, kan alt ta fyr, svarer Nesdal.

Jørgen Haukås er regionssjef ved Plantasjen. Han forteller at de tar sikte på å holde åpent torsdag.

RUBHALL: Det brant et godt stykke inn i lagerbygningen, også i en truck som sto på innsiden. Ifølge brannvesenet var det like før flammene slo gjennom dørene inn til butikken.
Ørjan Torheim