— Retten legger stor vekt på det store skadepotensialet ved slag mot magen til noen som er gravid, står det i dommen som falt i Bergen tingrett i dag.

Voldsofferet var gravid i 16. uke med 30-åringens eget barn da han tok grep om nakken hennes og slo henne i magen med knyttneven. Kvinnen fikk store smerter i magen, og oppsøkte legevakten umiddelbart for å finne ut om fosteret var skadet. Journalen slår fast at hun var øm i mageregionen, over livmoren.

Krangler om krangel Voldsepisoden skjedde i kvinnens egen bolig i Bergen en ettermiddag i fjor høst. De to begynte å krangle, men de er uenige om hva som utløste krangelen.

30-åringen forklarte i retten at eks-samboeren var hysterisk fordi hun hadde fått vite at han året før hadde giftet seg med en annen kvinne. Kvinnen mente på sin side at de kranglet fordi han ville hun skulle ta abort, mens hun ikke ønsket det

30-åringen erkjenner å ha tatt grep om eks-samboerens nakke << for å roe henne ned>>, men nekter for å ha slått henne i magen. Retten legger imidlertid vekt på journalutskriften fra legevakten, og er ikke nådig i sin dom:

– Slag i magen til noen som er gravid i 16. uke innebærer stor fare for alvorlige og fatale skadefølger, skriver Bergen tingrett, som dømmer ham til 30 dagers fengsel - i tråd med aktors påstand.

Trakk påtalebegjæringen Før rettssaken angret kvinnen på at hun hadde anmeldt eks-samboeren, og trakk dermed påtalebegjæringen. Hun ville nemlig ikke at mannen skulle komme i fengsel av hensyn til de tre barna de nå har sammen.

Likevel valgte hun i retten å holde fast ved forklaringen hun tidligere hadde gitt til politiet.