Politiet fikk onsdag melding om at en person gikk berserk på en adresse utenfor Leirvik sentrum (markert på kartet til høyre) på Stord klokken 17.50.

«Det var helt tilfeldig at kvinnen på 32 år klarte og komme seg unna slagene, og ble ikke skadet», skriver operasjonsleder Agnar Martin Austerheim i politiloggen fra Haugaland og Sunnhordland politiditrikt.

Rømte huset

Kvinnen klarte å rømme ut fra huset. Den 29 år gamle mannen skal også ha truet flere naboer. De skal ha drevet med arbeid ute i hagen da han kom stormende ut med hevet øks.

Det var flere barn til stede som ble skremt av hendelsen, ifølge politiet.

Mannen ble pågrepet og var overstadig ruset. Han sitter nå i arrest og vil bli avhørt torsdag morgen.

Stord lensmannskontor etterforsker saken og flere vitner skal avhøres i saken.

29-åringen drapstruet politiet som pågrep han og spyttet på tjenestemennene, ifølge Austerheim.

— Lykken bedre enn forstanden

— Flerenaboer opplevde opptrinnet som dramatisk og ble skremt. Det er en alvorlig sak,sier Jarle Utne-Reitan, nypåtroppet operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordlandpolitidistrikt onsdag kveld.

— Nårnoen slår etter andre med øks i beruset tilstand, sier det seg selv at lykkener bedre enn forstanden når det ender uten fysiske skader.

Ifølgeoperasjonslederen var to tjenestemenn med på aksjonen mot øksemannen. Han er tidligerestraffedømt og godt kjent for politiet fra tidligere. 29-åringen har vært pågrepeti voldssaker flere ganger tidligere. Han har også vært involvert i narkotika-og vinningssaker, ifølge politiet.

Rakk ikke å væpne seg

- Rykket dere væpnet ut?

— Nei,dette skjedde så raskt at vi ikke fikk bevæpnet oss. Vi var på plass noenminutter etter at meldingen kom inn. Tjenestemennene sitter onsdag kveldfortsatt og skriver på sine rapporter fra hendelsen, sier Utne-Reitan.

Foreløpiger 29-åringen siktet for trusler. Den videre etterforskningen vil avgjøre hvasom skjer med mannen.