— Styret i Bergen Trial Team reagerte med å kalle oss inn på teppet. Deretter ble vi frosset ut av miljøet, sier kvinnen.

Hun og familien var aktive i klubben på 90-tallet. Etter kort tids medlemskap fikk ekteparet høre rykter om at 55-åringen «likte smågutter».

Kjøpte blomster

— Som mor ble jeg bekymret, og varslet andre i klubben, blant andre styremedlemmer, forteller hun.

Reaksjonen fra styret var kontant, ifølge kvinnen:

— Det ble et oppvaskmøte, hvor jeg ble beskyldt for ryktespredning. Jeg fikk høre at han kunne anmelde meg for ærekrenkelser, og at det kunne bli en politisak. Jeg ble fryktelig lei meg, og følte at jeg hadde gjort noe ulovlig, sier hun.

Så fortvilet ble hun at hun kjøpte en blomsterbukett, skrev et kort, og leverte det på døren hos 55-åringen og hans daværende kone.

— Jeg tenkte på familien hans, og hadde veldig dårlig samvittighet. Jeg var så nedfor at jeg ble syk. I tillegg ble vi skjøvet ut av klubben, selv om mange var enige med oss, sier kvinnen. Hun vil ikke stå frem med navn av hensyn til 55-åringens familie.


Politiet vil fortsatt ha informasjon — se Kripos' egen side om Lommemannen

Vet du noe om ham? Tips oss

Les også: Blindet syvåring med såpe

Dagens leder: Skremmende treghet

Grafikk: Her slo han til i Bergen

— Godtet seg

Mannen var selv til stede på møtet med klubbstyret.

— Jeg oppfattet det som at han godtet seg fordi jeg fikk kritikk. Han sa «selv om jeg har mye penger og vil ta meg av disse guttene, så behøver dere ikke sette ut rykter».

Trial er en saktegående presisjonskjøring på motorsykkel, gjerne i ulendt terrent, der det handler om å beherske sykkelen - aller helst uten at føreren berører bakken med føttene.

Andre kilder i miljøet bekrefter overfor BT at 55-åringen gikk over streken.

— Han grep etter feile ting når han skulle gripe etter de som kjørte. Han ble kjeppjaget fra klubben, sier en kilde i klubben på Kokstad.

55-åringens sønn var også med i klubben, der medlemmene stort sett var gutter mellom 13-19 år.

Graeme Carter startet Bergen Trial Team sammen med 55-åringen i 1989. Han har ingen god følelse i forhold til ekteparet som delte sin bekymring.

- Må si unnskyld

— Av hensyn til barna lot vi bare saken dø hen. Jeg får vondt når jeg tenker på det. Jeg må si unnskyld til dem som mistenkte ham, sier Carter.

Det politiet mener er Norges største serieforbryter, reiste i en årrekke landet rundt som trener for tenåringsgutter i motorsportklubben.

— Reisene gikk over store deler av Sør-Norge, fra Ålesund, rundt kysten, til Oslo, og ned mot Sarpsborg, forteller Carter.

— Det er stort sett unge gutter han har reist rundt med. Hva tenker du om det nå?

— Huff ... Det er helt utrolig. Det eneste som gjør at jeg kan tro at det er sant, er ordtaket om ingen røyk uten ild, sier Carter.

Kvinnen som varslet om 55-åringen, har aldri tenkt på at han kunne være Lommemannen. Hun synes ikke fantomtegningene likner i det hele tatt.

— Det første som slo meg da jeg hørte hvem som var pågrepet, var hendelsene i Bergen Trial Team. Han var hjelpsom, han ble sett opp til, og var alltid omgitt av gutter.

VAR TRENER: 55-åringen (innringet) var trener i Bergen Trial Team. Etter hvert spredde det seg rykter om hans forkjærlighet for unge gutter.