— Vi etterforsker fremdeles, men finner vi ut at det var en ulykke, så skjer det ikke noe mer i saken. Da slipper han fengsel, sier etterforskningsleder Nattawat Srithongpet ved Pattaya politistasjon.

Politiet vil ikke kommentere tidligere uttalelser i saken, hvor de har lagt frem en strafferamme på mellom to og ti år.

Srithongpet vil heller ikke si noe om når de antar å være ferdig med etterforskningen.

— Vi avhører fremdeles vitner, men er det en ulykke, blir det ingen fengsling, gjentar etterforskningslederen som tidligere har uttalt en rekke ganger at hendelsen var en ulykke.

Det er litt over halvannen måned siden Jarle Nyegaard ble slått ned på Kåres Partybar i Pattaya. Han døde senere av skadene.

En 36 år gammel bergenser som er bosatt i Thailand, er siktet i saken.

- Enige parter

Den siktedes advokat, mister Gunn i Gunn Legal Services sier de ikke har hørt noe mer fra politiet.

— Her skjer det ingenting. Begge parter er enige om at det var en ulykke. Derfor slipper min klient trolig fengsel. Jeg tror ikke det blir noe mer sak av dette, og det er vi glade for. Det var jo en ulykke. Det har vi sagt hele tiden, sier han.

Han bekrefter at 36-åringen fremdeles bor i Jomtien, et lite sted et par kilometer fra Pattaya i sørøst i Thailand.

— Han er fremdeles lei seg for det som skjedde. Det var aldri meningen at det skulle gå så galt, sier han.

- Stoler på politiet

Nyegaards etterlatte samboer, Winit Khamsopha (29) sier hun stoler på politiet og det arbeidet de gjør.

— Jeg stoler på dem og den avgjørelsen de kommer frem til i saken. Jeg har ingen tanker om at den siktede kan slippe fengsel. Jeg har ingen formening om den situasjonen i seg selv, sier hun.

Hun har ikke snakket med politiet eller ønsket å gå videre med saken på vegne av seg selv. Hun er bare avhørt en gang, samme kveld som Nyegaard døde, forteller hun.

Hun har tidligere uttalt til BT at hun har tilgitt gjerningsmannen. Nå håper hun at han blir godt tatt vare av venner og kjente i Pattaya.

— Jeg vet mange er glade i den siktede her i Pattaya. Jeg vet at de hjelper ham til å komme over det som skjedde, sier hun.

- Ikke overrasket

Thailandekspert og seniorforsker Marte Nilsen ved Institutt for fredsforskning (PRIO) tror ikke politiet prioriterer saken høyt.

— Vold og drap er ikke så oppsiktsvekkende som i Norge. Det er noe som skjer ofte, og det overrasker meg ikke om saken blir lagt på is dersom alle er enige om at dette var en ulykke og at dette var beklagelig. Jeg antar at dette ikke er en høyt prioritert sak for politiet. De vil nok bare bli ferdige med saken, sier hun.

Hun beskriver Pattaya som et av de største problemområdene i Thailand.

— Her er det mye narkotika, mye svart økonomi. Det er også et sted som tiltrekker seg internasjonal kriminalitet. Derfor må politiet velge hva de skal prioritere i forhold til de ressursene de har. Her tror jeg ikke denne saken kommer høyt oppe på listen, sier hun.