Etter at sønnen hans døde, ble mannen ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Over ett år senere, lille julaften, fikk han beskjed om at saken er henlagt.

— Han ble åpenbart svært lettet. Når en har mistet sitt eget barn, og i tillegg får en slik beskyldning rettet mot seg, er det en så sterk belastning at det knapt kan beskrives, sier mannens forsvarer, advokat Kaj Wigum.

Påtalemakten kan ikke se at bevisene mot mannen holder, og skal ha henlagt saken blant annet på grunnlag av uttalelser fra medisinsk sakkyndige. Saken henlegges etter "bevisets stilling".

Mannen har hele tiden nektet for å ha skadet babyen, og støttes av barnets mor. Babyen var parets eneste barn.

Obduksjon

Da den fem måneder gamle babyen døde i november 2001, ble det rutinemessig foretatt en rettsmedisinsk obduksjon. Det var med bakgrunn i den foreløpige obduksjonsrapporten politiet valgte å sikte barnefaren.

Det skulle etter det Bergens Tidende erfarer ikke ha vært vitner til den påståtte ugjerningen. 31-åringen var alene med babyen da den skulle ha blitt påført de dødelige skadene. Det var siktede selv som tilkalte ambulanse.

Den fem måneder gamle gutten lå på Haukeland sykehus i to dager før han døde.

Barnefaren ble holdt varetektsfengslet i halvannen uke i desember 2001, under den innledende delen av etterforskningen.

Statsadvokaten taus

Hos Statsadvokatene i Hordaland får bt.no verken bekreftet eller avkreftet at saken er henlagt.

Bare statsadvokat Ellen Cathrine Greve får uttale seg om saken, og hun er bortreist og ikke tilgjengelig til mandag.