I Alvøen er en hel sjetteklasse samlet utendørs. Til vintersportsaktiviteter. Og som de har savnet det!

— Hopp! Jeg sa: hopp!

Preben Holtås har slalåmski med seg til utedagen. Han kaster seg utfor i den lille «slalåmbakken», og inviterer oss med bort i hoppbakken. Her er hopptalentene og alle de andre klassekameratene samlet.

— Det er akkurat som å fly!, roper Jørgen Beckholt Johnsen, som er litt utradisjonell i hoppstilen. Det skyldes utstyret. For han hopper med rattkjelke!

Nicolas Blom hopper på langrennsski, og ikke for første gang.

— Har vært på Filefjell i år. Hoppet der også, og sto slalåm, forklarer han.

Ruben Kjøbstad Haaland er en tøffing, han også. Stilen står ikke til 20, med armene veivende utover i selve svevet - men telemarknedslag eller ei, gutten er glad i å hoppe!

— Løype, løype! En mannsstemme lyder litt i det fjerne. Plutselig kommer skiløperen i åletrangt antrekk susende ut av skogen. Her er det nemlig lysløype. Øyeblikket etter er han forbi, og sjetteklassingene ler av ham. I dag er det de som «ruler» i bakken. De hopper med langrennski og slalåmski, akebrett og rattkjelker. Utstyret skjemmer ingen.

Digger snøen

Det ringer ut til storfriminutt, og nysnø-frelste barn stormer mot akebakken ved Loddefjord skole. Også her ligger snøen tykt, og gjett om ungene er glad for det!

— Det er så kult med snø! gauler to jenter i fjerdeklassen. Nina Ali og Revati Mohanalingam har sitt eget akebrett i dag. Med ratt og greier.

— Vi har så lite snø i Bergen, men ikke nå! roper en klassekamerat. Snart seiler de nedover den tøffe akebakken, hele gjengen. Snøen innbyr til lek og moro, og barna nyter hvert sekund.

— Og så skal vi gå på skiiiii! stråler Revati.

Guttene i klassene har kastet snøballer i dag, men det var mest før de kom på skolen. For på skolen er det ikke lov.

— Vi kaster på blinken, sier 11-åringen Mats Dybwik.

Lise Mari Knudsen kaster seg utfor med et lite brett under baken. Hun og klassevenninnen Helen Grimen holder til ved et lite akefjell. Det er ikke så høyt, bare noen meter. Heller ikke så bratt.

— Det er så gøy! sier Lise Maril, som fryder seg over ordentlig vinter.

<b>PÅ SVALBARD?</b> Nei da, det er vinter-Bergen på sitt beste - ute i Alvøen. Her nede ved sjøen ligger snøen tykt på trær og hustak.
Eirik Brekke
<b>TØFFINGER:</b> Lise Mari Knudsen (foran) utnytter store-fri maksimalt. Det er så gøy å ake, synes hun og klassevenninnen Helene Grimen. De går i tredje klasse ved Loddefjord skole.
Eirik Brekke