Rotteinvasjon på Stadion og Hurtigruten i ferjefrakt over Sognefjorden. Slik forsøker BA.no og Firda å lure leserne 1. april.

Lang ventetid på ferjesambandet Lavik — Oppedal skal ifølge Firda ha ødelagt hjemfarten for mange påsketurister. Men i ettermiddag skal bilistene slippe å stå i kø. Hurtigruten Finnmarken kommer nemlig til unnsetning og settes for noen timer inn på det overbelastete ferjesambandet.

Ifølge kommunikasjonssjef i Fjord1, Ingrid Færøyvik, har Finnmarken tre timer «til overs» på ruten sin.

— De har et stort reiseselskap fra Japan ombord som naturlig nok ikke har med seg biler. Derfor er hele bildekket på skipet ledig, og Finnmarken kan gå rett inn som suppleringsferje på Lavik-Oppedal, påstår hun.

Færøyvik regner med at japanerne knapt vil merke at Finnmarken tar noen ekstra svippturer over Sognefjorden, og sier videre:

— Kapteinen har sagt at de skal inn en fjord med så mange skjær at de må i ekstrem sikk-sakk.

Gressmareritt

Klokken 11 i dag ble Brann-medlemmer utkommandert til dugnad på Stadion for å redde hjemmekampen lørdag, skriver BA.no. Gressmatten må byttes i rekordfart og erstattes med kunstgress fordi jordrotter har gått fullstendig berserk på Stadion-gresset i påskehelgen.

— Først skjønte vi ingenting, men da vi så en død rotte utpå gressmatten, begynte det å demre. Etter hvert fant vi flere levende rotter nede i sanden (som vanligvis er dekket av gress). Banen er nå et totalt kaos, dette kan ikke reddes, sier Svein Kjenes, som er ansvarlig gressmatten og BA.nos kilde. Han karakteriserer situasjonen som en banemanns komplette mareritt.

Fridagsdirektivet

Litt lenger sør på Vestlandet påstår Haugesunds Avis at det nå er slutt på fri annendag påske for alle som ikke jobber i staten.

EU-kommisjonen forlanger at Norge skal ratifisere det såkalte «Fridagsdirektivet».

Regjeringen skal angivelig ha planlagt å ta dissens på direktivet. Men ifølge avisen er tilbakemeldingen fra Brussel at ostetollsaken er så belastende at ny dissens på toppen av et allerede anstrengt forhold vil bli oppfattet som «meget upassende».

«Det som kompliserer saken, sett med norske øyne, er det viktigste unntaket i «Fridagsdirektivet». Det omhandler ansatte i EUs enorme byråkrati. For dem gjelder et eget tillegg i direktivet som sikrer dem fri både 2. og 3. påskedag.»

«Det siste er begrunnet med det faktum at mange EU-byråkrater har lang reisevei til sine respektive hjemland, pluss trafikktettheten på motorveiene i Europa ved påskeslutt. Det er ikke uten grunn 2. og 3. påskedag er kalt 'De påskestille dagene i Brussel'», skriver HA.

En kommentar er hentet inn fra Unio-leder Anders Folkestad.

Bieber til Skien?

I Telemarksavisa kunne de melde at Justin Bieber holder kontert i Skien 15. april, i forbindelse med det superstjernens Norges-besøk. Noen heldige utvalgte som møtte utenfor Telemarksavisens lokaler skulle dessuten få gratis billetter. Spøken ble raskt trukket tilbake, da arrangørene av de ekte Bieber-konsertene reagerte sterkt på spøken.

Tuter for å slippe bompenge

P4 hadde også kastet seg på 1. april-moroen. De hevder at veivesenet fortviler etter at mange bilister har oppdaget en stor hemmelighet: Det er mulig å slippe å betale bompenger dersom man tuter idet man passerer bommen.

Årsaken er angivelig at kjøretøy under utrykning, for eksempel ambulanser, skal slippe bompenger når de kjører med sirene.

Partiet Demokratene kom dessuten med en pressemelding mandag om at Carl I. Hagen (Frp) topper deres stortingsliste i Oslo før valget. Dette var derimot noe Hagen selv ikke visste noe om.

— Så jeg regner med at det er en aprilspøk, sier Hagen til NTB.

Firkantede egg

I en pressemelding fra Nortura skriver firmaet at de skal feire 50-årsjubileet for Donald-historien «Eggemysteriet». Prior og Donald Duck & Co har derfor inngått et samarbeid om å produsere firkantede egg.

I Fredriksstad Blad skriver de dessuten at elven i Sarpsborg kommer til å fylles med kloakk de neste 12 ukene, etter at det er oppdaget asbest i noen rør og bygningsplater.

Men noen ganger går 1. april-spøken lenger enn den var tenkt. En kvinne i Arendal ringte natt til mandag sin venninne og fortalte at hun ble mishandlet av to menn.

Venninnen ringte politiet, som rykket ut. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at det hele var en aprilspøk.

Ingen spøk i BT

Hvis du har lett etter aprilspøken i BTs nettutgave i dag, har du nok lett forgjeves. Vi har ingen spøk i år. Dette skyldes rett og slett at vi ikke har prioritert det denne gangen, men det er godt mulig vi kommer sterkt tilbake neste år..

Hjelp oss å kartlegge årets aprilspøker! Hvilke har du funnet til nå? (Husk å legge ved lenker.)