Kommunetoppene i Hardanger lover en fortsatt hard kamp for å få viljen sin mens sjøkabelalternativet utredes.

Kommunepolitikerne i Hardanger har ennå ikke bestemt seg for hva deres neste offensiv mot regjeringens kraftplaner skal gå ut på. Men de lover at de ikke vil lene seg tilbake og vente på sjøkabelutredningens åpenbaring i februar.

Allerede kommende onsdag samles ordførerne på et ekstramøte i Hardangerrådet, hvor temaet er kraftlinjen mellom Sima og Samnanger.

Ordfører Astrid Farestveit Selsvold i Kvam har allerede varslet at hun ikke vil akseptere et ilandføringsanlegg for sjøkabel i regionssenteret Norheimsund. Når byggingen av master i Samnanger starter til høsten, er premissene for et slikt anlegg lagt.

Venstre-ordfører Mona Hellesnes i Ulvik kommune forstår fortvilelsen i nabokommunen, og mener sjøkabelutredningen må inkludere ulike løsninger for ilandføringsanlegg.

— Det er altfor mange uavklarte spørsmål som har svar som kan bli avgjørende. Blant annet støtter vi en uavhengig vurdering av forsyningssikkerheten til Bergen, sier Hellesnes til NTB.

Ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) i Granvin kommune mener det er avgjørende at kommunene har en felles strategi i arbeidet med sjøkabelutredningen.

— Vi må sørge for at vi kjenner oss igjen i arbeidet, og være tydelige på alt vi ønsker å få svar på, sier Rødland.

Hva mener du kommunetoppene bør gjøre? Si din mening her.