To ungdommer på 19 og 20 år står nå tiltalt i Bergen tingrett etter hærverksorgien.

De er tiltalt for fullstendig å ha rasert bolighuset i Fana. Ifølge tiltalen skal de flere ganger ha prøvd å tenne på boligen, mens fire personer lå og sov i huset.

Begge erkjenner delvis straffskyld, men nekter konsekvent for å ha tent på noe som helst i huset. Mens 20-åringen ikke husker noe som helst, klarte hans 19-årige kamerat å erindre noen bruddstykker fra den særdeles fuktige natten da han tidligere i uken forklarte seg i retten.

— Jeg så at han tente på en lekebil og en kunstig plante inne i huset, forklarte 19-åringen.

— Har du sett ham tenne på ting tidligere? spurte dommeren.

— Ja, en gang satte han fyr på en duk hjemme hos meg, og jeg har også sett at han flere ganger har tent på boss, svarte den medtiltalte.

Avviser pyromantendenser

19-åringens forsvarer, advokat Einar Drægebø, tok derfor tak i det faktum at 20-åringen står tiltalt for hele fire uavhengige tilfeller av brannstiftelse.

— Har du et problem med at du liker å tenne på ting når du er ruset?

— Nei, absolutt ikke, svarte 20-åringen kontant.

Hvis 20-åringen og hans kamerat blir funnet skyldige, venter et erstatningskrav på hele 269.000 kroner. Det er prisen som huseierens forsikringsselskap har satt på herjingene.

Familien som eier bolighuset ønsker ikke å kommentere verken rettssaken eller erstat-ningskravet.

— Det er nesten to år siden dette skjedde, og vi regner oss som ferdige med denne saken, sa familiefaren til Bergens Tidende tidligere i uken.

BRANN: Flere stader var huset forsøkt antent.
FOTO: POLITIET