— Det er med dyp sorg vi i dag har fått bekreftet at vår alles umistelige Atle Jebsen i går ettermiddag omkom i en tragisk trafikkulykke. Det er dypt tragisk at også hans sekretær gjennom mange år, Gerd Marit Widding Johnsen, omkom i ulykken, sier Bjørn Jebsen, sønn av den omkomne skipsrederen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

— Min far har alltid vært levende opptatt av å skape nye ting sammen med andre mennesker, og det var i den forbindelse han skulle ha møter på Voss, skriver sønnen i en pressemelding.

— Familien setter umåtelig pris på den omtanken som strømmer imot oss fra venner og forretningsforbindelser, og den deltakelse vi for øvrig møter i vår uendelige sorg over tapet av en klok og kjærlig ektemann, far og bestefar.

- En markant personlighet - Atle Jebsen var en markant personlighet innen den norske rederinæring, sier skipsreder Rolf Westfal-Larsen.

— Gjennom sine kunnskaper og sitt engasjement utviklet Atle Jebsen sitt rederi til å være blant de ledende i bransjen, sier Westfal-Larsen.

Han sier at det var med stor sorg han i dag mottok meldingen om Atle Jebsens tragiske bortgang.

— Jebsen påtok seg også store oppgaver innen rederienes organisasjoner og ble en av de fremste bidragsyterne i den omstilling som det norske maritime miljø har gjennomgått. Han var en inspirerende leder. Med sin lune form og vinnende vesen kom han til å prege de fora hvor han deltok.

Rolf Westfal-Larsen sier også at Atle Jebsen virket med stort internasjonalt format og vil bli dypt savnet av rederkollegaer i inn- og utland.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Høvding

Advokat Øystein Meland i Wikborg, Rein & Co kjente Jebsen godt, blant annet fra sin mangeårige funksjon som sekretær for Bergens Rederiforening.

— Atle Jebsen har vært en av høvdingene i rederimiljøet i Bergen. Han har ledet et stort rederi, han har vært utrolig aktiv og gjort en stor jobb som tillitsmann i rederiorganisasjonene, sier Meland.

Han føler seg trygg på at hele rederinæringen er Jebsen takknemlig for den jobben han har gjort, og Meland trekker spesielt frem Jebsens rolle i forbindelse med «Rocknes»-forliset.

— Da sto han frem og viste på en svært menneskelig måte omsorg både for egen bedrift og sine ansatte. Han viste et ansikt som alle kunne forholde seg til midt oppe i en sånn tragisk ulykke

— Dette var symptomatisk for Atle. Han levde og åndet for sin bedrift og sine ansatte. Han hadde, slik jeg opplevde det, også en sterk lojalitet innad i bedriften, sier Meland.

Pionér

— Det er med sorg vi har mottatt den dramatiske og triste nyheten om at skipsreder Atle Jebsen er omkommet i en bilulykke, sier adm. direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund.

— Atle Jebsen har vært en pionér i internasjonal skipsfart i flere tiår, og var kjent som en modig og innovativ reder med sterk kommersiell teft. Som leder var Atle engasjert og samvittighetsfull, og sjøfolk som jobbet på hans skip var svært stolt av dette - og Atle var stolt av sine ansatte, sier Henriksen.

Atle Jebsen var President i Norges Rederiforbund fra 1982-83.

Våre tanker er i dag med familiene til de som er omkommet, til medarbeideren som ble alvorlig skadet i ulykken, og til de ansatte i rederiet, sier Sturla Henriksen.

TOR HØVIK