Flere butikker, nytt torg og parkering under bakken. Slik håper senterledelsen at den nye Oasen blir.

— Vi ønsker å utvide for å møte konkurransen fra andre kjøpesenter i bydelene. Vi har lojale kunder her i Fyllingsdalen, men en utvidelse er et ønske fra kundene våre, sier Irene Kyte, eiendomssjef i Vital Eiendom.

Byrådet gikk i dag inn for å anbefale planene, som innebærer en utvidelse av kjøpesenteret fra 24.000 til 40.000 kvadratmeter.

Den store utvidelsen vil gå ut over dagens hovedparkeringsplass. Den forsvinner ned i bakken over tre kjelleretasjer.

— Vi legger vekt på utearealene og lager ny møteplass. I tillegg til å bygge nytt oppgraderer vi senteret innvendig på de gamle delene. Det gjelder himling, belysning, farger og møbler, sier Kyte.

- Det beste for folk i bydelen

Utvidelsen vil bli bortimot en dobling av dagens kjøpesenter. I dag rommer det 24.000 kvadratmeter, ved byggeslutt kan Oasen måle 40.000 kvadratmeter.

Senterledelsen og Vital Eiendom har ventet lenge på å få klarsignal til utbyggingen fra kommunen. Neste onsdag skal byrådet si sitt til utvidelsen, innstillingen til vedtaket går i Oasens favør.

Den nyheten gjør senterleder Eva Nielsen glad.

— Å, dette er vi så glade for, det er helt supert, utbryter Nielsen når bt.no forteller om innstillingen til byrådet.

Hun har byråd for byggesak og bydeler, Øistein Christoffersen (Frp) med seg på laget. Han mener Fyllingsdalen har alt å tjene på at Oasen blir utvidet.

— Det er et åpenbart behov for en utbygging. Denne planen medfører en utvidelse av parkering, og flytter deler av parkeringen under bakken. Da blir det også plass et lite byrom utenfor på overflaten utenfor senteret, sier han.

— Når tilbudet på det lokale kjøpesenteret utvides, er også det til det beste for folk i bydelen. Det reduserer trafikk til sentrum, ettersom folk får bedre tilbud der de bor, sier byråden.

Holder åpent under byggingen

Fyllingsdølene må likevel vente en god stund før byggearbeidene tar til og det nye senteret står ferdig.

— Dersom alt går som det skal, blir byggestart i 2009. Dette året vil vi bruke til prosjektering og planlegge i detalj. Utbyggingen vil gå etappevis, fordi vi ønsker å holde senteret åpent samtidig som vi bygger, sier Irene Kyte.

Vital Eiendom, som forvalter Oasen, har brukt mange år på planlegging av utvidelsen av kjøpesenteret. Prisen er likevel ikke klar ennå.

— Nå har vi funnet riktig form, størrelse og løsning på utvidelsen. Hvor mye det kommer til å koste, det har vi ikke brukt tid på å regne på. Vi tror det er et godt prosjekt for Oasen og Fylilngsdalen, sier eiendomsdirektør Odd Magne Basmo.

— Jeg har sett innstillingen til byrådet og er glad for den, nå blir det spennende å se hva byrådet kommer fram til, sier Basmo.

Hva synes du om planene? Si din mening i feltet under!