De to tyske turistene var på vei inn Måbødalen til fots. Det mektige fossefallet skulle ses fra bunnen av dalen. Men på vei inn hørte de steiner løsne over dem.

— Vi så opp og trodde det var et steinras, men i stedet fikk vi se kvinnen komme gjennom luften, sier Christian Fink.

Han og konen Britta Fink er fremdeles preget av fredagens tragiske dødsulykke i Vøringsfossen.

Erfarne fjellfolk

Kvinnen landet bare 35 meter unna der de sto.

— Vi hørte ingen skrik, forteller de to.

Kvinnen slo seg kraftig mot fjellveggen på veien ned. Det tyske paret er erfarne fjellfolk fra alpelandskapet sør i Tyskland. De hadde lært seg norske nødnummer og førstehjelpssaker lå i sekken.

— Vi ringte nødnummeret med en gang, sier Christian Fink, som er full av lovord om redningsetatene. Helikopteret var på plass før det var gått en halv time. Imens gikk han over elven via en bro lenger nede for å komme til kvinnen.

Så nær

Hun lå i en steinur og var vanskelig å finne da han kom klatrende oppover. Konen sto på andre siden og dirigerte ham til rett sted i uren. Da han kom frem, var det ingenting han kunne gjøre for kvinnen.

Han trakk seg unna og lot redningetatene gjøre jobben sin. Han fant frem videokameraet sitt og filmet hvordan helikopteret kom inn den trange dalen.

Først ble mannskapene satt av slik at de kunne bære kvinnen ned mot elven. Der kom helikopteret tilbake for å hente henne.

— Vi er vant til å høre om uforsiktige turister og ulykker i fjellene der vi bor, men det er første gangen vi har vært så nær, forteller det tyske turistparet.

ØYENVITNER: Christian og Britta Fink var 35 meter unna.
JO HJELLE