I løpet av natten har fremmede brutt seg inn i Alvøen Ridebutikk i Bergen. Trolig har én person tatt seg inn gjennom et lite vindu som er knust.

Ved 09.50-tiden er politiet på stedet i Alvøveien. BT har vært i kontakt med eieren, men han har ikke oversikt over hvor mye som eventuelt er stjålet.

Blodspor

Ruten nede til venstre er knust.
RUNE MEYER BERENTSEN

— Jeg tror ikke det er borttatt noe av betydning. Ifølge politiet har tyven tatt seg inn gjennom et lite vindu. Samme vindu er brukt på vei ut, fordi hoveddøren ikke lot seg åpne. Dermed regner jeg med at det er begrenset hva som kan ha blitt borttatt, sier butikkeier Gard Strand.I butikken hans var det blodspor, trolig fordi tyven skar seg idet han gikk gjennom den knuste ruten.

— Vi har testet dette nå. En kollega på 190 cm kom seg inn vinduet som er 30 cm bredt og 37 cm høyt. Innbruddstyven behøver derfor ikke være småvokst, sier Knut Nedreaas, politibetjent på stedet.

Butikken gjennomsøkt

— Vi fikk melding klokken 06.23 om at alarmen var utløst en time tidligere. Vi har fortsatt en patrulje på stedet, sier Jan Steimler.

Operasjonslederen i Hordaland politidistrikt vet ikke om det er stjålet noe, men forteller at en rute er knust.

PÅ STEDET: Politiet ved Alvøen Ridebutikk onsdag morgen.
RUNE MEYER BERENTSEN

Politiet mener det er den som har vært inngangsveien for tyven eller tyvene. Ruten er ikke stor, men det er likevel fullt mulig å komme seg inn.

Kontoret i butikken bærer preg av å ha vært gjennomsøkt. Skuffer står åpne, og ting ligger strødd rundt i lokalet.

To tatt på camping

Onsdag morgen ble for øvrig to norske statsborgere pågrepet av politiet på Lone Camping i Hardangervegen. De er 42 og 29 år og ble tatt med til politiarresten i Bergen sentrum.

— De er mistenkt for innbrudd eller tyveri fra en bil. En veske skal være stjålet fra en bil i nærheten, sier Vidar Almberg, politiførstebetjent ved Bergen Nord politistasjon.

ROT: Alvøen Ridesenter bærer preg av innbruddet.
Rune Meyer Berentsen