— Kretsfengselet er et helt sykt bygg. Det er digert, romfølelsen er helt fantastisk! Bygningen har helt klart sjel med klare spor av fortiden. Malingen detter av i store flak. Det er helt utrolig fint, sier Rikke Davidsen (34). ved Southhampton Solent University.

DRØMMER: Rikke Davidsen (34) liker å lage noe kult av ting som er ment for å være noe helt annet, og håper å kunne jobbe med det i fremtiden.
Eirik Brekke
IMG_2556-photoshop.jpg
Gitterport.jpg
IMG_2622_vaseforanDoer_lilla.jpg

Hun har studert interiør ved Norges Kreative Fagskole i Bergen, og før jul avsluttet hun sin bachelor i interiørdesign

Bildene av gamle Bergen kretsfengsel er en del av hennes bacheloroppgave. Oppgaven gikk blant annet ut på å style og ta bilder av selvvalgt miljø, som skulle passe i et interiørmagasin. Davidsen valgte «The world of interiors» som ifølge henne selv fokuserer på litt dyr design.

Slo godt an i England

34-åringen sendte e-post til alle hun kjente for å finne et sted som kunne passe til oppgaven hennes, og hun vurderte flere steder før en kollega av hennes mann foreslo det gamle kretsfengselet. Davidsen kontaktet Bergen kommune som var veldig positive.

— Da jeg viste bildene av hvilken bygning jeg ville bruke til bacheloroppgaven var det nesten så lærerne svimte av, forteller hun. De syns det var storartet, og det hjalp ikke på prestasjonsangsten til studenten.

Davidsen plukket med seg det hun kunne finne av gamle stoler og lamper, både hjemmefra og fra bekjente.

Fire dager i fengsel

— Jeg ville tilføre et gammelt og slitt bygg mer gammelt, men med en kontrast av det moderne. Derfor brukte jeg blant annet én vase veldig mye. Den er symbolet på noe folk ser på som karakteristisk pent, mot det skjøre, gamle og slitte i fengselet, forteller trønderjenten som har vært bosatt i Bergen siden 2002.

Hun tilbrakte fire dager i fengselet, før hun kunne gå hjem og redigere bildene.

— I arbeidslivet ville jeg aldri tatt bildene selv, så det var en veldig lærerik utfordring, forteller Davidsen.

Ønsker mer aktivitet

I en annen universitetsoppgave beskrev hun hvordan hun kunne se for seg et designkollektiv i kretsfengselet.

— Det kunne vært restauranter og kafeer, og kanskje en musikkarena. Det er en fin hage foran fengselet, og så har man fengselsgården i tillegg, sier hun ivrig.

— Det gamle kretsfengselet burde vært et bygg for offentligheten. Det er synd at det ikke er tatt mer i bruk, forteller hun.

IMG_2500-SortRom01.jpg
RIKKE DAVIDSEN
IMG_2574.jpg
RIKKE DAVIDSEN
Celle50-test5.jpg
RIKKE DAVIDSEN