Av partienes toppkandidater i Hordaland er det bare Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), Kjersti Toppe (Sp) og Erna Solberg (H)som kan notere seg for fremgang i sine hjemkommuner. Tilfeldigvis bor alle disse tre politikerne i Bergen. Slik gikk det:

Sp: Kjersti Toppe. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: 4107 bergensere stemte på Sp. Bergen er dermed kommunen i landet med flest senterpartister. Partiet gikk frem 0,5 prosentpoeng i Vestlandets hovedstad.

— Det er gøy at vi klarte dette. Det viktigste for Sp er å befeste posisjonen i kommunestyrene. Å gjøre det så bra i Bergen gir oss en drahjelp for resten av landet, sier Toppe.

Frp: Arne Sortevik. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: 28.973 bergensere stemte på Sortevik og Frp. Det er 832 flere enn i 2005, men på grunn av at flere stemte i år, gikk den prosentvise oppslutningen til Frp svakt ned med 0,1 prosentpoeng til 20,3 prosent.

— Vi har nådd noen av våre mål og er fornøyd med at vi fikk ett mandat til, sier Sortevik.

KrF: Laila Dåvøy. Hjemkommune: Askøy.

Resultat: Selv om Dåvøy har avansert til førsteplass på KrFs liste ved dette valget, sank oppslutningen på Askøy. 898 askøyværinger, 6,7 prosent av de fremmøtte, puttet KrFs stemmeseddel i urnene. Det var 134 færre enn sist, og oppslutningen sank med 1,5 prosentpoeng.

Ap: Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: Ap fikk 5225 flere velgere ved dette valget i Bergen. 45.191 bergensere stemte Ap, oppslutningen steg med 2,8 prosentpoeng.

Rødt: Torstein Dahle. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: I rene tall mistet Rødt hver fjerde velger i Bergen i forhold til 2005. Oppslutningen sank med 1,4 prosentpoeng i byen, og Dahle klarte bare å mobilisere 4699 bergensere. I Dahles valgkrets Møhlenpris stemte 268 på Rødt, en tilbakegang på 2,7 prosentpoeng.

— Vi har hatt interne motsetninger som har gitt seg utslag i utmeldinger. En sånn strid vil alltid skade. En del velgere har trolig også ansett oss som sjanseløse i Hordaland denne gangen, sier Dahle.

Høyre: Erna Solberg. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: 32.558 bergensere stemte på Høyre. Det er 5615 flere enn i 2005 og ga Høyre en fremgang på 3,3 prosentpoeng til 22,8 prosent.

SV: Audun Lysbakken. Hjemkommune: Bergen.

Resultat: Audun Lysbakken overtok topplassen etter Ågot Valle, men bergenserne mobiliserte ikke for ham. 9857 bergensere stemte på SV. Oppslutningen sank med 2,0 prosentpoeng til 6,9 prosent.

Venstre: Lars Sponheim. Hjemkommune: Ulvik.

Resultat: Det ble tidlig klart mandag kveld at Sponheim gjorde det svakt på hjemmebane. 98 personer i Ulvik stemte på Venstre-lederen. Det var 36 færre enn i 2005, og partiets oppslutning sank fra 20,1 til 15 prosent.