Fem politibiler, inkludert hundepatruljen, ilte til da en storfamilie — angivelig fra Irland - nektet å betale for maten hos China House i Olav Kyrres gate i Bergen sentrum torsdag kveld.

Familien skal ha spist og kost seg i flere timer, og regningen endte på mellom 2500 og 3000 kroner. Men det ville de ikke betale.

PÅGREP MANN: Innsatsleder John-Endre Skeie måtte rydde opp.
ØRJAN TORHEIM

Da ble det bråk. Politiet beskriver på Twitter stemningen som «svært amper».

— Hvis du legger hånd på meg...

To kvinnelige gjester som ble vitne til episoden, sier det var mye skriking og roping ved kassaapparatet.

— Hvis du legger hånd på meg, vil du angre, skal en av mennene ha uttalt.

Samme mann ble like etter innbrakt for ordensforstyrrelse.

På stedet så BT en mann som småløpende skyflet to småjenter foran seg for å få dem vekk fra stedet. De samme barna kom kort tid etter tilbake, en av dem ble gråtende vitne til kranglingen og det store politioppbudet på gaten.

Etter en kort stund kom politifolkene ut fra restauranten med to personer, en mann og en kvinne, og det ble høylydt diskusjon ute på gaten.

ALDRI OPPLEVD LIGNENDE: Innehaver av China House, Kin Cheong Wu, sier storfamilien var bråkete og vanskelige helt fra de ankom lokalet - og at de til slutt ikke hadde annet valg enn å ringe politiet.
ØRJAN TORHEIM

Innehaver av China House, Kin Cheong Wu, sier til BT at familien var usedvanlig bråkete og kranglete helt fra de entret restauranten.— Jeg har aldri opplevd lignende. Hadde ikke politiet kommet, tror jeg det kunne blitt slagsmål, sier han.

«Klaget på én av rettene»

Innehaveren forteller at én av kvinnene i følget klaget på én av rettene de fikk.

— Så ba de om mer vodka, noe vi ikke hadde. Da nektet de å betale, og familiemedlemmene begynte å forsvinne fra lokalet. Vi holdt dem tilbake og fikk ringt politiet. Jeg er glad politiet kom så raskt, sier Wu.

PS! Politiet meldte ved 21.10-tiden at gjestene vil gjøre opp for seg.

MANNSTERKE: Politiet var raskt på pletten med fire-fem patruljer.
ØRJAN TORHEIM