Juletrafikken på veiene glir fint på vei og skinner fredag formiddag.

— I dag tidlig var det mindre trafikk på innfartsveiene enn normalt. Noe som kan tyde på at mange har tatt fri, sier vaktoperatør Ronny Sleire i Statens vegvesen.

Det eneste de har fått melding om er glatte veier i Eikelandsosen i Fusa.

Klokken 14.00 fredag melder Statens vegvesen om økende trafikk ut av Bergen sentrum, men at det er fin flyt i trafikken.

- Bekymret for helgen

Fredag formiddag var alle fjelloverganger åpne. Og det var fint vinterføre. Sleire sier at de er litt bekymret for fjellovergangene i helgen. Da er det meldt nedbør og sterk vind. For eksempel er det på Hardangevidda søndag meldt 13 minusgrader, sterk kuling og snø.

Fredag formiddag var dette situasjonen på fjellovergangene: Riksvei 7 Hardangervidda: Snø- og isdekke. Klokken 05:50 var det -23 grader, laber bris og oppholdsvær.

E 16 Filefjell : Snø- og isdekke. Klokken 05:30 var det -17 grader, flau vind og oppholdsvær.

E 134 Haukelifjell : Snø- og isdekke. Klokken 05:15 var det -9 grader, laber bris og skyet. Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel fra 23.12 klokken 12.00.

Riksvei 15 Strynefjellet: Vekslende bart, snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 05:30 var det -16 grader, stille og oppholdsvær.

Fylkesvei 50 Hol–Aurland: Snø- og isdekke. Klokken 05:40 var det -16 grader, stille og oppholdsvær.

Her er finner du informasjon om veiene, og dette er værmeldingen. Skal du ut over fjellet i helgen, bør du studere både veimeldinger og værmeldingen før du velger fjellovergang.

- Små forsinkelser på Flesland

I går var det problemer på Gardermoen. Noe som førte til problemer også for flytrafikken på Flesland.

— Vi har noen små forsinkelser i formiddag. Det er ingen problemer på Flesland, men det er noen fly som har kommet seint inn. Det er stor trafikk, men vi venter ikke mer enn noen mindre forsinkelser i dag, sier lufthavnsjef Adelheid Nes på Flesland.

Her kan du sjekke flytrafikken

Med buss fra Haugastøl

Nattoget fra Oslo til Bergen natt til fredag fikk problemer. Passasjerene ble kjørt med buss fra Haugastøl til Bergen. Og kom frem mange timer forsinket frem til Bergen.

— Det skyldes tekniske problemer på et enkelt tog. Juletrafikken går nå på skinner, sier pressetalsmann i Erik Lødding i NSB fredag klokken 10.40.

Norled melder at fergesambandet Kvandal - Utne nå også går som normalt. Heller ikke på andre fergesamband er det meldt om problemer i juletrafikken.

Følg juletrafikken på våre webkamera.

FIN FLYT: På Åsaneveien var det klokken 14.00 økende trafikk, men fortsatt fin flyt.
BT webkamera