Hver dag står noen fortvilet på Nøstetorget i Bergen sentrum og venter. Tiden kan gå sent når parkeringsfloken skal nøstes opp.

Anarki hver dag

Da vi var innom parkeringsplassen torsdag formiddag, sto det rundt 80 biler gratisparkert på området.

Seks biler var fullstendig inneparkert på grunn av trippelparkering.— Det er anarki her hver dag. Alltid er det noen som parkert inne. Og veldig ofte står det noen fortvilet og venter. De venter på at de som har parkert dem inne, skal komme, forteller Sebastian, som daglig har ørnesyn ut over parkeringskaoset.

- Spansk variant, det liker vi

En av bilene som er inneparkert er en eldre, blå Mitsubishi Colt. Vi ringer eieren.

— Er den helt innesperret nå? Det visste jeg ikke, men det går fint for meg. Dette er en spansk variant av parkering, og det liker vi, sier Julian til bt.no.

Julian parkerte bilen på Nøstetorget onsdag kveld og bruker bilen daglig. Bilen eies av en eks av ham og er til salgs.

— Jeg er glad for at det finnes muligheter for å parkere gratis i sentrum. Det burde vært slike parkeringsplasser for dem som er tidlig ute. Det er et godt alternativ til den dyre Klostergarasjen, mener Julian.

Solidaritetskultur

— Ja, det er lovlig å parkere her, bekrefter en parkeringsvakt som rusler forbi. - Men jeg tror noen skal få problemer når de skal komme seg ut av trippelparkeringene.

Det har utviklet seg en solidaritetskultur mellom noen av bileierne. I flere biler var det lagt lapper på dashbordet med mobilnummer.

Slik gjør de det lettere å nå hverandre dersom en bil er innesperret, eller en trippelparkert må flyttes.

Blir snart forbudt

— Det er vært noe usikkert om hvem som har ansvaret for Nøstetorget. Det viser seg at det er Statens vegvesen. Det er nå laget en skiltplan for området. I nær fremtid blir det fattet et vedtak om dette. Deretter kom det til å bli parkering forbudt på hele Nøstetorget, sier avdelingsleder i Arvid Heggestad i Samferdselsetaten i Bergen kommune, til bt.no.

Hva mener du om parkeringen på Nøstetorget?

GRATIS OG TRANGT: Slik så det ut på Nøstetorget torsdag formiddag. 80 biler var parkert inne på området.
PÅL ENGESÆTER
HJELP I NØDEN: Flere bilister hadde lagt en lapp med mobilnummeret på, i frontruten. Da blir det lettere å få ut de innestengte bilene.
PÅL ENGESÆTER
TIL SALGS: Julian disponererer eksens bil og er glad for muligheten for gratisparkering i sentrum.