bt.no er på flyplassen, og det er ingen køer gjennom sikkerhetskontrollen. Samtlige fly går foreløpig som normalt til og fra Flesland.

— Her er det stille og rolig. Det er kanskje litt mer folk enn vanlig, sier securitysjef Lasse Solberg ved flyplassen.

Stenger klokken 22.00

Han forteller at det verken er køer i innsjekkingsskrankene eller sikkerhetskontrollen. Fredagens kveldsskift er direkte berørt ved at seks vakter er tatt ut i streik. Totalt er det 40 vakter på Flesland som streiker, men alle er ikke på jobb samtidig.

Solberg regner med at trafikkavviklingen vil gå som normalt fredag kveld.

— Det blir ikke mulig å passere gjennom sikkerhetskontrollen etter klokken 22.00. Klokken 05.00 lørdag morgen åpner den igjen, sier han.

- Alt som normalt

Flesland har nattestengt på grunn av arbeid på rullebanen. Streiken får dermed minimale konsekvenser for de reisende, i hvert fall fredag kveld.

Klokken 21.24 melder Lasse Solberg om at det fortsatt er stille og rolig på Flesland.

— Her går alt som normalt.

I helgen bør folk være ute i god tid før de skal fly.

— Folk må være ute minst en time før det som er normalt, og de må være forberedt på noe lenger kø ved sikkerhetskontrollen. Men det vil ikke bli snakk om kansellering av fly hos oss, forsikrer informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS overfor NTB.

Kansellerte fly

Norwegian derimot utelukker ikke kanselleringer som følge av vekterstreiken.

— Vi jobber på spreng for å forhindre at det blir kanselleringer, men vi kan ikke utelukke noe. Passasjerer kan få tilbud om ombooking, nye reservasjoner og så videre. Jeg vil anbefale alle reisende om å følge med på hjemmesidene våre, ta med lite håndbagasje og beregne god tid på flyplassen, sier Åsa Larsson, informasjonssjef i Norwegian.

Flyplassene i Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø vil bli hardest rammet av streiken. Trafikken ved Oslo Lufthavn Gardermoen vil gå mer som normalt, men med redusert bemanning.

— Jeg vil råde folk som skal reise i løpet av helgen til å booke om reisen til et senere tidspunkt. Alle som er berørte oppfordres til å følge med på våre og flyselskapenes hjemmesider, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

ROLIG: Securitysjef Lasse Solberg ved Bergen lufthavn Flesland fredag kveld. 40 vektere er tatt ut i streik, men trafikkavviklingen går som normalt.
GUNNAR WIEDERSTRØM