Den dramatiske og spesielle ulykken skjedde like etter klokken 12 i dag. Varebilen mistet kontrollen i svingen fra Strømgaten til Lars Hilles gate, skjente av veien mellom trærne og kolliderte i trappen inn til hovedinngangen til Bergen Kunstmuseums filial i Lysverket. Bilen skal ha holdt høy fart da ulykken skjedde.

— Det stod flere personer på trappen da bilen krasjet. De var naturligvis oppskremte, men heldigvis ble ingen skadet, forteller informasjonskonsulent Hilde J. Mæland ved museet.

Da BT kom til stedet, stod bilen fortsatt godt plantet inn i veggen. En sykkel som hadde stått parkert utenfor var fullstendig knust. Melkekartonger lå strødd utenfor, og det luktet stramt av sur melk.

Og nettopp melk skal ha forårsaket ulykken. Ifølge øyenvitner hadde sjåføren en stabel med melkekartonger i passasjersetet ved siden av seg. I svingen begynte kartongene å rase. Febrilsk prøvde han å redde melken, men mistet da kontrollen over varebilen. Resultatet ble en uvanlig installasjon utenfor det nyåpnede kunstmuseet.

— Vi har hatt veldig bra tilstrømning av publikum, men dette var litt voldsomt, sier Hilde J. Mæland.

Ifølge politiet er det ikke mistanke om promillekjøring i forbindelse med ulykken. Av og til er nemlig melk farligere enn alkohol.

MELKERUTEN: Forbausede kunstinteresserte fikk en skremmende opplevelse på kjøpet i Bergen Kunstmuseum Lysverket.
FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND