Veivesenet presenterer denne uken nye bilder av den nye E39 mellom Bergen og Os. Arne Eltvik i Statens vegvesen forklarer hvorfor:

— Det er på bakgrunn av den nye reguleringsplanen. I forbindelse med den har vi bestilt nye fotomontasjer. Det er en del endringer fra dem vi hadde opprinnelig.

- Hva er nytt?

— Vi hadde opprinnelig laget bilder ut fra en terrengmodell, men ønsket bedre presentasjoner. Derfor har vi nå tatt skråfoto og lagt veien inn på bildene.

Flere endringer

Siden sist er det også kommet endringer i planene.

— Krysset ved Endelausmarka er endret og fylkesveien er flyttet på. Det har vi gjort for å legge inn et naturvernområde for disse øyenstikkerne.

Lenge var det uenigheter om traseen som gjorde at E39 mellom Svegatjørn og Rådal trakk ut i tid. Da man endelig ble enige dukket det opp en sjelden øyenstikker i Endelausmarka som gjorde at man måtte endre traseen.

Ikke gå alene

Endelausmarka er også kilde til flere bekymringer. I referater fra arbeidsgruppen nevnes det spesifikt at ingen skal gå inn dit alene, uten å melde fra om hvor man skal og hvor lenge man blir.

Les referat fra prosjektmøte 5. september her.

Les referat fra prosjektmøte 19.september her.

— Det handler om sikkerheten for folkene våre. Det er ikke mobildekning der ute. Derfor har vi sagt at folk ikke skal gå alene, og avtale når de kommer tilbake. Det er et HMS-tiltak, sier Eltvik.

Skal behandle

Nå venter de på at reguleringsplanene for masseutfyllingsområdene skal bli ferdigbehandlet i Bergen.

— Vi håper de blir behandlet i bystyret i slutten av oktober. Da kan stortingsmeldingen legges frem og saken kan gå gjennom Stortinget. sier Eltvik.