Et tog med 257 passasjerar kjørte inn i et brennende snøoverbygg på Hallingskeid i juni. Alle ble reddet ut, men overbygget brant ned.

Vi vil gjerne ha en bredere og lengre plattform, og en rett strekning. Banesjef Bjørn Skauge

Togtrafikken på brannstedet kom i gang igjen 23. juni, etter omfattende opprydning på linjen.

  1. august starter arbeidet med å gjenreise Hallingskeid stasjon. I første omgang er det spor og plattformer som skal bygges opp på nytt.

Kan ta over ett år

Togene stopper igjen på Hallingskeid tidligst i uke 33, men snøoverbygget er ikke klart før neste år, muligens i september.

Fungerende banesjef for Bergensbanen, Bjørn Skauge, håper de får gjort flere forbedringer.— Det blir stål og betong på et eller annet vis. Trygt og sikkert er førsteprioritet. Alle baller er ikke landet ennå, men vi vil gjerne ha en bredere og lengre plattform, og en rett strekning, sier Skauge til bt.no.

Tidligere lå stasjonen i en kurve inne i snøoverbygget.

— Det er mer praktisk og sikrere med en rett strekning, sier Skauge.

Tar tid

Han kan foreløpig ikke si noe om prisen. Jernbarneverket har brukt sommeren til å prosjektere og legge en kontraktstrategi.

— Vi er bundet av regelverket for offentlige anskaffelser og kan ikke bare gå ut og handle. Så får vi legge regningen på bordet, jeg regner med at vi får penger. Politikerne har sagt at Hallingskeid skal gjenoppbygges, sier Skauge.

Det har tatt tid å komme i gang. Jernbaneverket fant rett og slett ingen som kunne begynne før den andre uken i august.

— Vi gjorde grundige forespørsler, men det var ikke mulig å få tak i en entreprenør som kunne utføre jobben før i uke 32. De som hadde tilgjengelig mannskap, var alle opptatt med de omfattende vedlikeholdsarbeidene som foregår i Oslo i sommerens togfrie periode. Derfor har Hallingskeid dessverre måttet vente. Jernbaneverket beklager ulempene dette har medført for de reisende, sier Skauge.

Det er togene med nummer 1828, 1829, 609 og 610 som kommer til å stoppe ved Hallingskeid fra uke 33. Sjekk rutetider på nsb.no