Lunde Skaret tror Rikskonsertenes musikalske teaterfortelling Andvake blir et av høyepunktene på Kulturhuset i vår. Svein Tindberg har hovedrollen i det prisbelønnede stykket skrevet av Jon Fosse.

**Les også:

Kultur mot fraflytting**

— Svein Tindberg er en helt spesiell forteller som bare må oppleves, mener hun. Tindberg er skuespiller ved Det Norske Teater, men de fleste på Bømlo kjenner ham best som skuespiller og regissør i Mostraspelet. Musikken i stykket fremføres av folkemusiker Benedicte Maurseth. Hun har også komponert musikken.

Variert på Kulturhuset

I februar kommer Han innante til Kulturhuset på Svortland, Balle-Frost og leiketøybanditten underholder de minste og Rikskonserten presenterer Andvake. Kulturskolene i regionen viser danseforestillingen Papirprosjektet med ni lokale unge dansere.

I mars kommer blant andre Anne Kat Herland, og i april står Rita Eriksen med band på scenen.

Her finner du hele vårens program på Kulturhuset

D.D.E. og Vamp til Bygdatunet

— D.D.E. har nettopp bekreftet at de kommer 22. mai, sier daglig leder ved Langevåg Bygdatun Georg Lønning. Han håper at trønderne vil trekke folk fra hele Hauglandet og Sunnhordland til hallen på Bygdatunet, som har plass til 1000 personer. Billetter legges ut for salg i neste uke.

Bygdatunet er den eneste arenaen i regionen som får besøk av Vamp i vår. De populære Haugesunderne kommer til Bømlo 17. mars. Vamp sitt turnealbum 'st mandag' var det femte mest solgte albumet i 2008 .

I midten av februar viser Sandeid u.l. teater kabareten 'Ti tusen tommeltottar ' på Bygdatunet. Den er basert på Halvdan Sivertsen sine tekster. Etter kabareten blir det dans.

Miss Saigon

I august presenterer Bømlo Musikallaug musikalen Miss Saigon på Moster Amfi. 11 forestillinger vises i perioden 5.-16. august.

— Vi solgte 600 billetter den første uken. Det lover godt, sier produsent Kjell Arne Røksund.

Hvorfor valgte dere Miss Saigon?

— Miss Saigon har aldri vært satt opp i Norge før. Etter Chess og Les Miserables ville vi tilbake til den sterke historien.

Handlingen i Miss Saigon er hentet fra Vietnamkrigen på 70-tallet. Mer informasjon om Miss Saigon finner du her

6. januar kunne h-avis.no melde at bømlingen Sigurd Sele, som nylig hadde hovedrollen i Les Miserables på Den Nasjonale Scene i Bergen, har takket ja til en av hovedrollene i Miss Saigon.

Karen Bernardino skal spille vietnamesiske Kim som forelsker seg i den amerikanske soldaten Chris. Bernardino er opprinnelig fra Fyllingsdalen, men bor for tiden i Danmark. Hun er ikke ukjent med rollen. Hun spilte Kim da Miss Saigon ble satt opp i Danmark i 2002. Mostraspelet

I år er Mostraspelet lagt til helgen 29.-31. mai. Ifølge arrangørene har rundt 135.000 sett forestillingen siden den ble satt opp første gangen i 1984. Svein Tindberg skal også i år være regissør for oppsetningen.

Fornøyde bømlinger

I høst gjennomførte Bømlo kommune en trivselsundersøkelse blant innbyggerne. I rapporten, som er utarbeidet av TNS Gallup, kommer det frem at bømlingene er spesielt fornøyde med kulturlivet.

Les mer om hvorfor ordfører Inge Reidar Kallevåg mener det er viktig å satse på kultur i året som kommer, til tross for trangere tider.

Eli Lea
Eli Lea
Viserockerne fra Haugesund er på turne. I mars spiller de på Bygdatunet.
Rune Nielsen
Frontfigur Bjarne Brøndbo og resten av D.D.E. kommer til Langevåg Bygdatun i mai.
Vamp, D.D.E. og Rita Eriksen. Alle kommer til Bømlo i vår. FOTOCOLLAGE: Eli Lea