Meteorolog Steinar Skare i Vêrvarslinga for Vestlandet har gode nyheter til reisende og andre som påvirkes av uværet på Vestlandet de siste dagene. Det blir bedre.

— Det er sterk kuling og liten storm langs kysten her akkurat nå. Vinden minkerlitt i kveld. Det vil blåse stiv kuling her i Hordaland ut over dagen, sier Skare.

Bygevær

Ettermidnatt og på formiddagen i morgen minker det til liten kuling og frisk bris.Ut over dagen blir det skiftende bris. I morgen blir den beste dagen for aking.

— Akkurat nå blåser det liten storm på Askøy, Sotra. Fyrstasjonene på Fedje og Slåtterøy harveldig kraftig vind. I Bergen sentrum blåser detliten kuling, det er jo også en del vind.

Det vil fortsette å snø, men ikke så massivt som i natt og i morges.

— Bygeværet fortsetter til i morgen ettermiddag. Ikke veldig mye snø i ytre strøk, ikke så mye lenger inne heller.Mye av det vil blåse vekk. I natt hadde vi en byge som passerte og førte til endel anø og vanskelige kjøreforhold, sier Skare.

Værskiftet

Natt til søndag kommer en ny front fra vest.

— Tidlig på morgenen kommer detmer snø, men så stiger temperaturen til 6-7 grader. Videre ser det også mildtut. Sørøstlig vind på søndag. Kuling utsatte steder. Liten kuling på søndagen, oppsummerer meteorologen.

Utover neste uke blir det regn og sørøstlig kuling.

— En helt annen værtype,kan du si.