Det var mandag ved 06.15-tiden kranbilen på 48 tonn endte utfor veien. Planen var at den skulle heves natt til trisdag, men den operasjonen gikk i vasken. Vestkran fikk nemlig ikke dispensasjon fra Statens vegvesen — til å kjøre frem den ene kranbilen som skulle brukes i hevingen.

- Vårt ansvar

— Det er ikke klart når bilen heves fra vassdraget. Vi må foreta geotekniske vurderinger av veien der de to kranbilene skal stå når de skal gjennomfører løftet. Vi må forsikre oss at veien ikke raser ut når kranbilen løftes opp, sier Kristian Rognskog, overingeniør i Statens vegvesen.

— Vestkran har regnet ut at veien tåler dette løftet?

— Hvis noe går galt, er det vårt ansvar. Derfor må våre folk foreta disse vurderingene, svarer Rognskog.

Kollega Kåre Olav Aldal sier at de bistår Vestkran når de får den nødvendige dispensasjonen, men det er altså Rognskog som eventuelt gir den.

Vestkran klar

Granvin Fiskarlag og kommunen misliker at bilen fortsatt ligger i vassdraget. Det er over fire døgn siden den havnet der. Olje har rent i elven, som er et populært sted for ørretfiskere.

— Vi skal gjøre vårt for at partene får fart på saken. Bilen kan ikke ligge i elven, sier Thomas Sjøflot ved landbruks- og miljøavdelingen i Granvin herad.

Da bt.no snakket med Vestkran fredag morgen, var de innstilt på at bilen kunne heves natt til lørdag.

— Vi venter på dispensasjon, sa daglig leder Trond Emblem.

Statens vegvesen er ikke bekymret for utslipp i elven.