— Det er på tide å våkne. Vi skal være med på bybaneåpningen og vi skal gjøre noe helt sykt for dere. Som å danse med klærne bak frem... nei da, bare tulla, sier Stian Blipp Glopholm.

Glopholm og to dansere fra Absence Crew prøver å vekke den lille forsamlingen som står rundt musikkpaviljongen onsdag formiddag. Det er Bybanens åpningsprogram som skal offentliggjøres.

Når guttene er ferdig med showet sitt, går Lisbeth Iversen opp trappen til musikkpaviljongen og forteller om hva som skal skje den 22. juni.

— Det som er spesielt er at vi skal har tre fester tre forskjellige steder i byen, sier Byråd Lisbeth Iversen.

Program for dagen

Nesttun:

  • Klokken 11.30-12.30: Underholdning på scenen i Gågaten på Nesttun, med blant andre Gunnar «Gest» Greve Pettersen med egen Bybane-rap, Novgorod, Smørås skolekorps, Veslemøy Fluge Berg sammen med elever fra Midtun, Paradis og Kringlebotn.
  • Klokken 12.00: HM Dronning Sonja ankommer og går som første passasjer inn i Bybanen.
  • Klokken 16.00-22-00: Underholdning med blant andre Forza, Guttene, Skjold Nesttun Showband og Osøren Jazzensemble. Sletten:
  • Klokken 12:15: Bybanen ankommer. passasjerer går av for å se blant andre Terje Isungset.
  • Klokken 10.00-17.00: Torgdag med underholdning, smaksprøver, ansiktsmaling, løvedans, grilling og ballongslipp Festplassen:
  • Klokken 11.30–13.30: Underholdning med Guttene, Fargespill, Absence Crew med Blipp, Floor Campers, Lil Monster, Casiokids. Konferansier: Eirik del Barco Soleglad.
  • Klokken 12.30: Bybanen kommer, mens Forsvarets Musikkorps Vestlandet spiller opp. HM Dronning Sonja med følge stiger ut og er med på den offisielle åpningen. Deretter ledes HM Dronning Sonja med følge til Grieghallen av Skansen Bataljon.
  • Klokken 20.00-22.00: BybaneBeat med blant andre Jan Eggum, Unge Frustrerte Menn, Forza, Bård Ose og Finn Tokvam og Lars Vaular. Konferansier: Absence Crew og Blipp. Gratis med Bybanen
  • Og så må jeg legge til at Skyss melder at det blir gratis å kjøre med Bybanen hele åpningsdagen, sier Iversen.

Den første ordinære turen går klokken 13.30 fra Byparken og fra Nesttun. Bybanen vil gå hvert 30. minutt. Fylkeskommunen og kommunen har invitert barnehagebarn til den første vognen som kjører fra sentrum, og bergenske pensjonistforeninger til den første som kjører fra Nesttun. Etter disse to avgangene blir banen åpen for alle.

— Skyss har vakter som skal passe på at vognene ikke blir ubehagelige fulle og som skal organisere køer på endeholdeplassene, avslutter hun.

Siste avgang fra Nesttun blir klokken 23.30, og siste avgang fra Byparken klokken 24.00.

- Crazy med Bybanen

Guttene i Absence Crew og Blipp følger nøye med når Iversen presenterer programmet for åpningen. Navnene deres blir nevnt flere ganger.

— Det litt crazy å skal være med på bybaneåpningen, sier Stian Blipp Glopholm.

— Det er jo en veldig stor begivenhet og det er kult å få være med på noe nytt. Og så er det en stor ære, supplerer Pierro Issa i Absence Crew.

Guttene lover at de har mange overraskelse som skal treffe bergenserne på en god måte.

— Det blir alt fra barnesanger med en ny twist, allsang og ikke minst tog, sier Glopholm.

Han håper at folk spesielt blir med på allsangen på Festplassen.

— Det er jeg som skal lede an, så folk må love å synge med, sier han.

Nå skal de bruke de siste dagene godt for at alt skal sitte som det skal på selve åpningen.

— Det blir veldig bra. Mer kan vi ikke si, sier de hemmelighetsfulle.

Gleder du deg til åpningen? Si din mening her.