Som bt.no omtalte nylig, blir Bergen den første byen i Skandinavia som presenteres tredimensjonalt på Google Earth. Metropoler som New York, Berlin og Cape Town er allerede lagt ut.

Verdenspremiere

Klokken 15 i ettermiddag ble de nye 3D-bildene vist frem for første gang på messen Digital Hverdag i Grieghallen.

Bergen kommune har tatt initiativ til prosjektet, som er utviklet i samarbeid med selskapene Google, Norkart og Vianova. Tanken er at Google Earth skal kunne gi Bergen internasjonal oppmerksomhet, og styrke byen som turistmål.

I løpet av kort tid er målet at store deler av det sentrale Bergen skal være synlig i en 3D-modell i Google Earth. Området som skal vises med detaljerte bilder av alle fasader, er ca. én kvadratkilometer av sentrum, i aksen fra Bryggen til Store Lungegårdsvann.

Allerede i dag finnes skarpe flyfoto av hele Bergen kommune på Google Earth.

Virtuell spasertur

Eva Fjærestad i Norkart er fornøyd med opplegget.

— Vi har laget en 3D-modell for hele Norge. I Bergen har vi laget en veldig detaljert høydemodell. Alle bygningene reiser seg. Vi har tatt bilder av bygningen, så brukerne kan gå i gatene mellom bygningene, sa hun til bt.no nylig.

Lanseringsdatoen i Google Earth er fortsatt uklar. Hvis du ønsker å se mer av 3D-bildene allerede nå, kan du besøke nettsiden http://www.norgei3d.no/bergen/. (Vi gjør oppmerksom på at du bør ha en kraftig PC og god nettforbindelse for å ha utbytte av tjenesten.)

  • Les flere nyheter fra Digital Hverdag på bt.no/digitalhverdagHva synes du om 3D-bildene? Si din mening i feltet under!
Bergen kommune/Norkart/Vianova
Bergen kommune/Norkart/Vianova
Bergen kommune/Norkart/Vianova