Bildet over viser den aller første Bybane-vognen på vei til Bergen.

Giganttransporten fra Berlin ble sist sett i Hirtshals, og er ventet å ankomme Skoltegrunnskaien med Fjord Line klokken 08.00 mandag morgen, etter det bt.no har fått opplyst.

Kjøres om natten

Vognen vil bli stående på kaien til natten faller på. Mens bergensere flest ligger og sover, skal den 40 tonn tunge kjempen ut på veien, lastet på et spesialkjøretøy med ekstra langt lasteplan.

Turen kan ikke gå rett til destinasjonen på Kronstad. Det er rett og slett ikke mulig å snu den 32 meter lange vognen noe sted i sentrum/Sandviken. Dermed må den en tur innom Åsane, nærmere bestemt rundkjøringen ved Gullgruven:

Fra Åsane går ferden tilbake mot sentrum, selvsagt hele veien med følgebiler foran og bak.

Skal på skinner

Etter en tur gjennom Fløyfjellstunnelen og over Danmarks plass, vil vognen bli satt på skinnene på holdeplassen Kronstad i Inndalsveien 22, der Bybanens verksted og hovedkontor ligger.

I månedene fremover skal vognen testes grundig, før den blir satt i trafikk 22. juni. Før den tid vil ytterligere tre vogner komme på plass, og alle skal brukes i sommerrutene.

Over sommeren kommer flere vogner, slik at det endelige antallet bli tolv.

Gleder du deg til å se vognene i Bergen? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

SLIK SER DEN UT: BT tok nylig dette bildet av den første bybanevognen, på verkstedet i Tyskland. Foto: Gorm K. Gaare/EUP Images