I 1996 ble en jente voldtatt i Olsvik. I fjor høst ble en eldre kvinne voldtatt i en kjeller i Veiten i Bergen sentrum.

Sjekket uoppklarte saker Her fant politiet gjerningsmannens DNA. Den passet med DNA-en fra voldtekten i Olsvik. Politiet satte i gang en omfattende etterforskning i år.

Blant annet sjekket de en rekke uoppklarte saker. Teorien var at overgriperen fra Olsvik og Veiten kunne ha slått til mot andre kvinner og skjule seg i de uoppklarte sakene.

Ante sammenheng Da en av etterforskerne sjekket den uoppklarte voldtekten av den 13 år gamle jenten i Fredrik Meltzers gate, satte han den ikke i forbindelse med voldtektssakene i Veiten og Olsvik.

Men han så at fremgangsmåten i Fredrik Meltzers gate kunne stemme med adferden til en annen mann som satt fengslet etter to voldtekter.

I 2002 forgrep han seg på en kvinne på Torget Music Pub og ble dømt for dette. Fire år senere var han ute på prøve.

Fulgte etter kvinne I oktober 2006 fulgte han etter en kvinne i Bergen sentrum. Etter at hun hadde låst seg inn i sin leilighet, overfalt han henne.

Ifølge BA klarte hun å vekke en nabo, og mannen ble tatt da han forsøkte å stikke av. Dette skjedde bare fire måneder etter jenten var blitt voldtatt.

Denne sammenhengen så krimteknikeren tidligere i år, og politiet sjekket hans DNA opp mot fragmentene de hadde av DNA-profilen fra mannen som overfalt jenten.

— Vi så at det var samme gjerningsmann. Da vi skulle i gang med å avhøre ham, tilsto han uoppfordret, sier Jens Ekmann ved person- og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt.