Politiet frykter nå at svært mange unge kvinner kan være filmet og skal nå gå gjennom ti timer med filmateriale beslaglagt hos 38-åringen.

Onsdag ble mannen fengslet for fire uker, etter å ha blitt pågrepet på Vestkanten tirsdag kveld.

To tenåringsjenter følte seg forfulgt av en mann som gikk rundt med en svart veske. Jentene ga beskjed til en vekter, som raskt fant ut hvem de hadde blitt forfulgt av. 38-åringen fikk panikk da han ble avslørt, og løp fra stedet. Han kastet fra seg fotobagen i et bosspann, og pilte inn på en buss der han ble nådd igjen av vekteren.

Styrte veske med foten

Da politiet kom til Vestkanten, fikk de se hvordan 38-åringen har arbeidet denne gangen.

Med videokameraet skjult i en liten fotobag, der linsen stikker gjennom et ørlite hull, har 38-åringen gått tett innpå de damene han har ønsket å filme.

— Det han har gjort er meget utspekulert, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Bergens Tidende fikk selv se hvordan 38-åringen har klart å filme unge kvinner mens de har stått i prøverom og skiftet klær.

— Han har plassert vesken på gulvet, og styrt den med foten, mens han har stått og fiklet med en mobiltelefon, forteller Salvesen.

Filmet nabokvinne

Da politiet reiste hjem til 38-åringens bolig, fikk de også se at hans filmprosjekter ikke bare har begrenset seg til kjøpesentrene. Fra soverommet har han det siste halvåret filmet en av nabodamene, mens hun spradet rundt i undertøyet.

38-åringen ble betatt av kvinnen da hun kom flyttende i fjor høst. Han gikk til innkjøp av fotoutstyr for 10.000 kroner for å filme henne.

— Hun er vel i 20-årene, sa 38-åringen til BT etter fengslingsmøtet. Han legger ikke skjul på at han syntes hun er en flott kvinne. Han sier også at det var denne nabokvinnen som gjorde at han ramlet utpå, etter at han hadde klart seg lenge uten å filme noen.

- Jeg vil bli kastrert

Nå er han fortvilet over sin seksuelle situasjon.

— Jeg får ikke utløp for kjønnsdriften min, og mener alvor når jeg sier at jeg vil bli kjemisk kastrert, sier 38-åringen til BT.

Nabokvinnen vet ennå ikke at hun er blitt filmet.

— Det er lite trolig at hun vil få vite det heller. Han har neppe publisert noen av bildene. De har kun vært til eget bruk, sier Salvesen.

38-åringen har også erkjent overfor politiet at han har lastet ned barnepornografisk materiale fra sin hjemmedatamaskin. I kjennelsen fra Bergen tingrett legger retten vekt på at politiet trenger tid til å gå gjennom bevismateriale, og at fengsling i en uke vil bli for kort tid.

38-åringen påkjærte rettens kjennelse om fengsling i fire uker.

Advokat Kaj Wigum mener det ikke var nødvendig å fengsle 38-åringen.

— Han er ikke farlig. Dette er først og fremst en trist historie om en svært ensom person, sier Wigum.