Nå er 34-åringen fra Nigeria dømt til fengsel i ett og et halvt år etter at han ble tatt av politiet 18. mars i år.

To politispanere var ute i Bergen sentrum ved 14.30-tiden denne dagen. De arbeider begge med spaning i forhold til å avdekke narkotikaforbrytelser og menneskehandel og var i utgangspunktet ute på et annet oppdrag, ifølge dommen fra Bergen tingrett.

— Veldig «var»

De ble oppmerksomme på 34-åringen ved tinghuset i Bergen. Han hadde en mistenkelig atferd, blant annet ved at han var veldig «var». Den ene av spanerne fulgte etter ham, mens kollegaen ventet i bilen.

På toppen av Kjellersmauet møtte mannen tre tydelige rusavhengige personer, og han «gikk målrettet mot dem, samtidig som han så seg 360 grader rundt.» Han ga noe til dem og gikk raskt fra stedet.

Styrer heroinmarkedet

Politifolkene fulgte etter og pågrep ham. Ifølge dommen ba de ham åpne munnen, men mannen gjorde svelgebevegelser. De fikk raskt mistanke om at han hadde stoff i kroppen og pågrep ham, noe som senere ble bekreftet. Han hadde 19 gram heroin i kroppen.

I retten forklarte politimennene at vest-afrikanere har overtatt heroinmarkedet i Bergen, og at det er en kjent fremgangsmåte at de oppbevarer mindre doser heroin for salg i munnen, mens de oppbevarer større kvantum i endetarmen.

Flere tusen inndratt

Mannen har erkjent oppbevaring av 19 gram heroin, men mente dette var kokain. Dette hadde han kjøpt i Nygårdsparken til bruk for seg og kjæresten. De var imidlertid ikke fornøyd med stoffet og han skulle tilbake til Nygårdsparken for å reklamere på det.

Han hadde det i endetarmen for ikke å miste det. Retten trodde imidlertid ikke på hans forklaring.

Mannen hadde 5 700 norske kroner på seg da han ble tatt, i tillegg til 1 050 euro. Pengene ble inndratt.