Klokken 08.53 meldte politiet om brannen på Twitter.

INGEN ILD: Det var ingen åpen ild synlig at dette bildet ble tatt fra husbrannen i Kinsarvik klokken 10.10.
2211-TIPSER

En halvtime senere var huset overtent.

— Vi hadde problemer med vanntilførselen og rekvirerte helikopter med vannbøtte for å få slukket brannen. Etter hvert fikk brannvesenet vann i slangene, men helikopteret var i bruk under slukkingen, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Vet du hvorfor det var problemer med vannet?

— Nei, det kan være trykket, men jeg vet ikke.

Det var folk i huset da det begynte å brenne, men Kronen vet ikke hvor mange.

— Men alle kom seg uskadd ut. Det er det viktigste. I tillegg til brannvesen, rykket også ambulanse og politi ut, forteller han.

Eneboligen ligger på Huse, og flammene ødela store deler av takkonstruksjonen. Ifølge Kronen fikk brannvesenet kontroll på flammene klokken 10.01.

Rykket ut fra Odda

Arne Rikstad er vaktkommandør i 110-sentralen i Hordaland. Han forteller at åtte mann fra det lokale brannvesenet i Ullensvang var først på stedet.

— Fem mann kom fra Odda. Det er hull taket, og jeg vil anta at det er brukt mye vann under slukkingsarbeidet, sier Rikstad klokken 10.17.

Et vitne BT har snakket med fortalte i morges at røyken kunne ses fra Kinsarvik sentrum. Han sto da noen kilometer unna brannstedet.

Verken politi eller brannvesenet vet hvorfor det begynte å brenne. Brannen ble meldt slukket klokken 10.40, ifølge politiet.

Har du bilder fra stedet? Send MMS til 2211 eller på e-post til 2211@bt.no!