Hendelsen skjedde i Slemmestad da Susanne var på vei hjem fra siste skoledag 18. juli. Jenten ble truffet av et vogntog og slept en drøy kilometer, og da hun slapp eller glapp taket, ble hun truffet av en personbil der hun hang fast i ytterligere tre kilometer.

Ulykken fikk stor oppmerksomhet, også internasjonalt, blant annet på grunn av familiens blogg der venner og veldig mange andre la inn hilsener mens jenten fikk livreddende behandling ved brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

Susannes onkel, Svein Auke, sier til VG at hun nå leser bøker, ser på TV, ringer i telefonen med venninner og chatter på PC. Hun kan også gå noe med skinner, sier onkelen til avisen.

– Reddet av hettegenser

Politiførstebetjent Pål Sørensen ved Røyken lensmannskontor sier til avisen at Susanne kan ha blitt reddet av at hun hadde på seg hettegenser. Deler av ferden gikk i 50— og 60-sone, og i områder med fartsdumper. Det ansees som utrolig at Susanne ikke fikk hodeskader under ferden.

– Teorien er at den viklet seg opp i understellet (på privatbilen), på en slik måte at hodet hennes aldri traff bakken, sier Sørensen.

Husker lite

I tillegg kan Susanne ha hatt hjelp av redusert friksjon som følge av at det regnet ulykkesdagen.

Til sin far har Susanne fortalt at hun husker å ha holdt tak under lastebilen i «lengre tid», før hun glapp eller valgte å slippe. Etter at hun havnet under personbilen, skal Susanne huske svært lite. Det er under den at jenten fikk de verste brannskadene i huden og vevsskadene.

Privat