— Panikken for at hun skulle falle og bli dradd etter bussen var helt forferdelig. Jeg skrek som jeg aldri før har gjort. Flere slo i bussen og ropte at han måtte stoppe, sier Elin Elvebakken, som forsøkte å hjelpe kvinnen.

Fikk henne ikke løs

Skrekkslagne ble et 50-tall mennesker som ventet på busstoppet, vitne til at bussen kjørte med kvinnen sittende fast i døren.

— Jeg tok henne da hun falt og holdt henne oppe flere meter bortover fortauet. En mann forsøkte desperat å åpne bussdøren uten å klare det, sier Elvebakken.

Hun er fortsatt skjelven da bt.no møter henne akkurat en time etter at dramaet utspant seg på busstoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Hun hadde ventet en halvtime på busstoppet og da bussen endelig kom, stoppet han et stykke forbi holdeplassen.

— Bussene var forsinket og vi trodde jo vi skulle få være med. Men da kvinnen var på vei inn gikk dørene bare igjen, sier Elvebakken.

Samme sjåføren

Etter noen meter stoppet bussen og sjåføren kom ut for å se hva som var på ferde. Han ville ikke vente på at de skulle gå på og henviste til en senere buss, selv om hans hadde god plass. Så ville han kjøre videre. Han ble oppfordret å ta kvinnen med seg så hun kunne få en sjekk på Legevakten. Det gjorde han.

— Hun kunne stå på foten, men virket veldig fortumlet, sier Elvebakken, som fortsatt er bekymret for kvinnen.

Da bt.no skal ta bilde av Elvebakken på busstoppet, kommer en leddbuss kjørende. Det er samme sjåføren, og han roper at Elvebakken må ta kontakt med Tides kundesenter.

— Hvis jeg kom gjennom til dem på telefonen, hadde jeg jo ikke ringt avisen, sier hun.

Tide svarer

Sjåføren har en litt annen versjon av hendelsen, ifølge Tide Buss. Han så i speilet at en dame ble sittende fast, og tok kontakt med henne. Han tilbød transport til Legevakten, men dette sa kvinnen at hun ikke hadde behov for. Sjåføren er usikker på om bussen var i bevegelse, men avviser at det er snakk om mer enn en halvmeter i så fall.

— Vi ser veldig alvorlig på slike situasjoner og ønsker så mange opplysninger som mulig for å få kartlagt hva som skjedde, slik at vi kan forebygge at sånt skjer igjen, sier Kaare Løvli Enæs, kommunikasjonsleder i Tide Buss.

Han har stor forståelse for at dette har vært en skremmende opplevelse for kvinnen som ble sittende fast. Tide kjenner ikke identiteten hennes.

— At hun har hatt en ubehagelig og sjokkartet opplevelse forstår jeg godt, sier Enæs.

Han ønsker kontakt både med kvinnen som satt fast og dem som hjalp henne.

— Jeg forstår at de har det travelt og at uhell kan skje, men de må ta ansvar for det som skjer. Sjåføren ville bare kjøre videre, sier Elvebakken.