Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skrive-post

Klokken 01.10 natt til søndag ble kystvakten ved KV «Njord» kontaktet av Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) for å bistå en mindre slepebåt som stod på grunn i Lerøyosen ved Korsfjorden.

To menn var om bord i båten.

Forsøkte å lense

Njords hurtiggående patruljebåt ble satt ut, og var fremme ved havaristen etter 15 minutter. Det ble satt om bord pumpemateriell, og havarilaget fra KV «Njord» forsøkte å lense båten.

Det ble også gjort flere forsøk på å sette sleper og trekke fartøyet av grunnen både fra Kystvakten og ambulansebåten Rygervakt.

Grunt farvann rundt havaristen, sterk vind og mye sjø medførte at fartøyet kantret før det kunne slepes av grunnen. Det ble derfor besluttet å evakuere alt personell fra havaristen, opplyser Kystvakten i en pressemelding.

Krevende værforhold

Klokken 02.30 var alt personell evakuert og tatt om bord i KV «Njord» der de fikk mat, drikke og varme klær før de ble satt i land på Flesland kai for videre oppfølging.

Vaktsjef i Kystvakten, Morten N. Jørgensen, forteller at det var svært krevende arbeidsforhold i Korsfjorden natt til søndag.

— Det blåste 18-20 meter i sekundet og var bekmørkt. I tillegg ligger båten i grunt farvann som ikke er lett tilgjengelig. Heldigvis gikk redningsaksjonen bra, sier han.

Kystvakten ved KV «Njord» vil søndag bistå Kystverket for å begrense forurensning etter havariet.

REDNINGSAKSJON: Njords hurtiggående patruljebåt ble satt ut, og var fremme ved havaristen etter 15 minutter.
KYSTVAKTEN