Svein Kåre Gunnarson tapte i Bergen tingrett for et drøyt år siden. Der ble konklusjonen at det ikke var bevist at plagene hans kom fra forliset av hurtigbåten «Sleipner» 26. november 1999.

Nå har Gulating lagmannsrett kommet frem til det motsatte, og har tilkjent ham til sammen drøyt 2 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

— Jeg ble gledelig overrasket da jeg hørte det, sier Gunnarson, som ikke har fått snakket med advokaten sin ennå.

Lå i vannet i 20 minutter

I retten anslo advokaten hans at samlet erstatning med renter fra skadedato ville utgjøre 7,4 millioner kroner. Gunnarson har krevd erstatning fra forsikringsselskapet Skuld.

— Det var mindre enn jeg hadde håpet på, men det er likevel nok til at jeg kan føle meg økonomisk trygg, sier Gunnarson om summen han er tilkjent av lagmannsretten.

Gunnarson lider av kuldeoverfølsomhet og psykiske senskader etter at han lå i det 9 grader kalde vannet i vel 20 minutter.

I en sykebil på Bømlo ble Gunnarsons kroppstemperatur målt til 33 grader.

Vil sette punktum

Allerede mandagen etter forliset gikk han på jobb, men fikk i ettertid konsentrasjonsvansker og redusert arbeidskapasitet.

I tingretten ble Skuld frifunnet, og Gunnarson måtte selv dekke sine egne saksomkostninger. Han er glad for å bli trodd denne gangen.

— Jeg håper jeg kan sette punktum for dette nå, det er godt i seg selv. Det å bli trodd har mye å si, sier han.

16 av de 85 personene om bord på Sleipner omkom da båten gikk ned utenfor Sletta for 13 år siden.

FORLISTE: 16 av de 85 personene om bord på Sleipner omkom da båten gikk ned utenfor Sletta for 13 år siden.