Det har regnet voldsomt den siste tiden, og tidvis har det nesten vært vanskelig å skille himmel fra hav. På grusbanen, ikke langt fra barnehagen, fant barna en ål som hadde forvillet seg på land.

Det var lokalavisen Askøyværingens fredagsutgave som først brakte nyheten om den sleipe gjesten som hadde krabbet på land.

– Vi var ute sammen med tre— og fireåringene og lekte i dammene på den store fotballbanen, ikke langt fra barnehagen. Hele banen var egentlig en eneste stor dam, på grunn av det intense regnværet den siste tiden, forteller Trude Hestad fra Skogen natur- og aktivitetsbarnehage.

Stor ål

– Plutselig så vi noe som lå og buktet seg, midt på fotballbanen. Først trodde vi at det var en hoggorm, men da vi kom nærmere så vi at det var en ål.

Ifølge Hestad var ålen mellom 70 og 80 centimeter stor. Skogen barnehage vektlegger naturopplevelser og utendørsaktiviteter, men noe slikt var uvant kost for de fleste.

– Barna hadde aldri sett noe slikt før, og var veldig interesserte. De fleste av ungene holdt seg på trygg avstand, men da vi kom tilbake til barnehagen var de helt tussete, og skulle fortelle alle om hva de hadde sett, ler Hestad.

Omtrent 30 meter fra fotballplassen er det en bekk som leder til Lomtjønnet. Barnehagearbeiderne to grep og bar ålen tilbake til elven, hvor de antok at den kom fra.

– Uttrykket «sleip som en ål» stemmer på en prikk. Og ålen forsvant nedover elven, tilsynelatende veldig fornøyd, sier Hestad.

TRUDE HESTAD