Brannvesenet rykket ut til skolen etter at de fikk brannmeldingen klokken 10.45.

Sjekket ventilasjonen

Da de kom frem, sto elevene på skoleplassen. Brannalarmen var utløst og skolen evakuert.

HER BRANT DET: Det brant i et bosspann på guttedoen på Slåtthaug skole. Brannen ble slukket og bosspannet fjernet. Ilden satte spor oppover veggen.
JO HJELLE

— Det hadde brent i et bosspann på guttedoen. Vi sjekket at det ikke hadde spredt seg ild til ventilasjonsanlegget. Det var litt røyk i gangene, men alt er normalt nå, sier Ronny Karlsen, vaktkommandør ved Bergen brannvesen, til bt.no klokken 12.00.

- Problemer med hærverk

En drøy halvtime etter at brannmeldingen kom, kunne elevene vende tilbake til klasserommene.

bt.no har vært i kontakt med flere elever ved skolen. De forteller at det har vært problemer med hærverk på guttedoen. Flere tror brannen er påsatt.

— Vi kommer ikke til å drive etterforskning. Det må politiet gjøre, sier Jan Martin Christiansen, avdelingsleder ved skolen.

En elev sa til bt.no at skolen loggførte elever som gikk på toalettet for å forhindre hærverk. Dette avviser imidlertid Christiansen.

— Det er rett at vi noterer ned hvem som går ut i timen, for eksempel de som skal på toalettet. Men dette gjøres for å få ned fravær. Vi har et samarbeid med Bergensklinikkene for å kutte det ulovlige fraværet, sier Christiansen.

EVAKUERT: Alle elevene ved Slåtthaug ble evakuert etter at det brant på guttedoen.
2211-TIPSER

Han påpeker også at brannen startet i friminuttet.

— Det er viktig å påpeke at det er første gang vi har branntilløp på denne måten. Brannalarmen ble utløst, og evakueringen fungerte, sier han.

Skolen ser alvorlig på hendelsen, men overlater altså etterforskningen til politiet.

Klokken 11.10 ble det meldt fra politiet at brannen var slukket.