I dag besøkte kronprinsesse Mette-Marit Robin Hood-huset i Bergen. Huset er et rus— og rusmiddelfritt møtested for fattige i Bergen.

Hjemme med panikkangst

Terje Lerøy, som er en av gründerene bak huset, sendte brev til Kronprinsessen og inviterte henne da han var innlagt på Sandviken sykehus med en manisk-depressiv lidelse.For to uker siden fikk Lerøy telefon fra hoffet om at Kronprinsessen takket ja til invitasjonen.

— Det gleder meg at Kronprinsessen drysser englestøv over Robin Hood-huset. Jeg synes det er helt fantastisk at hun stiller opp og hjelper svakere stilte grupper i samfunnet, sier Lerøy.

Han har sett frem til å møte Kronprinsessen, men for tre dager siden ble han akutt rammet av panikkangst. Lerøy lider av angst for fremkomstmilder. Han vurderte å gå til arrangementet, men følte ikke dagsformen var bra nok til det. Lerøy fikk derfor ikke gleden av å møte Kronprinsessen.

Kjøttkaker og raspeballer

Det var et brev fra Lerøy som lokket Mette-Marit til Robin Hood-huset.

I dag kom altså kronprinsessen til lokalene som huser bergensere som sliter med dårlig økonomi.

Kronprinsesse Mette-Marit har i en årrekke hatt et sterkt engasjement for vanskeligstilte mennesker, både i forhold til rus, psykiske lidelser og økonomiske problemer.

— Vi gleder oss veldig. Det er viktig å få oppmerksomhet rundt huset vårt og det vi driver med. Dette gjelder både for eventuelle nye brukere og for de som kan tenke seg å støtte oss, sier daglig leder i Robin Hood-huset Bjørn Simonsen.

Mette-Marit kommer til Bergen i forbindelse med utdelingen av Holberg-prisen, men hun har altså funnet tid til å besøke flere prosjekter mens hun er i byen.

Fred I.U. Klemetsen (ARKIV)