35-åringen er også svare for grov familievold når han møter i Bergen tingrett i mars.

— Dette er to alvorlige forhold som vi ser svært strengt på, sier Linn Skaar Sætre, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

- To om overfallet

Natt til onsdag 27. mars i fjor ble en 25-åring angrepet av 35-åringen og en annen person, ifølge tiltalen.

Angrepet skjedde uten foranledning. Offeret ble slått gjentatte ganger i hodet med en stein. Det førte til at han fikk seks kuttskader på ulike steder i hodet. Til sammen måtte han sy 29 sting, går det frem av den alvorlige tiltalen.

— Vi mener det var to som gjorde dette, men vi har ikke funnet frem til den andre gjerningspersonen, sier Skaar Sætre.

Vold mot konen

— Min klient nekter for å ha utøvd vold. Han var til stede og forsøkte å forhindre voldsutøvelsen. Han har forklart at det var en narkotikahandel som gikk galt, sier Kjetil Ottesen, 35-åringens forsvarer.

Kjetil Ottesen er 35-åringens forsvarer.
SEAN MELING MURRAY (ARKIV)

35-åringen er også tiltalt for å ha vært voldelig mot sin kone. Fra 2010 og frem til han ble pågrepet 12. juli i fjor skal han ha truet og slått henne.

I tiltalen heter det at han har dunket henne i hodet med en hammer og dyttet henne slik at hun falt.

Julen 2012 tok han frem en øks som lå under madrassen og løftet den til hoggposisjon. Han sa han «skulle drepe alle sammen», ifølge tiltalen.

— Det er grove handlinger mot ektefellen. Vi ser alvorlig på familievold, og dette er et prioritert område for oss, sier Linn Skaar Sætre.

- «Nå kommer det»

Han skal også ha kontrollert bosset i boligen og ektefellens telefon, fulgt etter henne i leiligheten, slått henne i ansiktet, tatt kvelertak på henne.

— «Nå kommer det» og «dette er den verste måten å dø på», skal han ha uttalt mens han strammet til.

Mannen er straffet flere ganger tidligere og sitter varetektsfengslet. Han er også tiltalt for flere brudd på narkotikalovgivningen.

— Min klient vil innrømme deler av familievolden, sier Ottesen.