Gjerningsmennene slo til mot den aleneboende Balestrand-mannen i 70-årene natt til søndag. Onsdag står politiet fortsatt uten avgjørende spor i saken.

— Det er ikke kommet noe håndfast som gjør at vi foreløpig ser en mulig oppklaring, sier lensmann Atle Førde i Høyanger og Balestrand til bt.no.

- Slått med gjenstand

Ransofferet, omtalt som en alderdomssvekket mann, tas for tiden hånd om ved et lokalt helsetun.

Mannen i 70-årene ble ikke alvorlig skadet i ranet, men skal ha blitt slått med en form for slaggjenstand før ranerne stakk av med pengene de fant. Mannen ble utskrevet fra sykehus søndag, samme dag som han ble sendt dit.

— Vi vet ikke eksakt hvilken gjenstand som ble brukt mot ham, sier Førde.

- Hvor mye fikk ranerne med seg?

— Det er antydet et mindre pengebeløp, rundt 1200 kroner. Vi kan så langt ikke se at noe mer er tatt fra huset, sier Førde.

Tips

Politiet føler seg sikre på at innbruddet og ranet skjedde en gang mellom klokken 23 lørdag og søndag morgen.

Foreløpig har politiet ingen klare teorier om hvem gjerningsmennene er, heller ikke om de er lokale eller kom utenfra.

Alle de fem politifolkene ved lensmannskontoret er nå involvert i etterforskningen i større og mindre grad.

— Dette er en sak vi prioriterer høyt. Vi har tatt et titall vitneavhør, gjort rundspørring og sikret en del tekniske spor som nå skal analyseres. Analysesvarene kan det ta sin tid å få, sier Førde.

Det skal ikke være funnet blodspor etter ranet.

Politiet har også fått en del tips i saken. Lensmannen forsikrer at alle henvendelser fra publikum blir fulgt opp.

— I en sånn sak er vi avhengige av alle tips vi kan få. Vi har fått en del tips, og noen forfølges mer enn andre. Vi har også noen teorier, men de vil jeg ikke gå ut med nå.

Ifølge lensmannen er det usikkert når, og om, han skal flytte hjem igjen til eneboligen der ranet skjedde. Mannen bodde alene i et hus knyttet til et gårdsbruk. Han skal ikke ha nær, gjenlevende familie.