De to mennene var begge til stede på en dansetilstelning i Nordhordland i sommer, da de havnet i slåsskamp. De hadde tidligere vært venner, men hadde den siste tiden fått et dårligere forhold.

Begge tildelte hverandre flere slag, før 43-åringen til slutt gikk hjem.

På vei hjem fikk han en oppringning og flere tekstmeldinger fra eks-vennen, blant annet en som sa: «Hvis du skal slå, må du slutte å slå som en jente».

43-åringen ble da så sint at han utstyrte seg med en ishockeykølle og dro ut for å møte eks-vennen i et veikryss han måtte passere for å komme hjem.

Hockeykøllen tok han ifølge sin forklaring med seg fordi han trodde eks-kameraten var i følge med venner. Han ville derfor ha køllen som beskyttelse.

Eks-vennen kom imidlertid gående alene, og idet de to møttes rettet 43-åringen et slag med hockeykøllen mot mannens hode. Fornærmede fikk hevet armen og avverget slaget, som var så hardt at hockeykøllen brakk.

Fornærmede ble undersøkt hos lege, som mistenkte brudd i armen. Slaget hadde imidlertid bare ført til store smerter og hevelse.

Nå er 43-åringen i Nordhordland tingrett dømt til fengsle i 36 dager for volden mot eks-vennen og for å ha sendt en rekke sjikanerende tekstmeldinger i etterkant av voldsepisoden.

Straffen er lavere enn det politiadvokat Katharina Fenc Nesse forslo, blant annet fordi dommerne mener fornærmede gjennom sine tekstmeldinger nærmest oppfordret 43-åringen til å komme tilbake og slåss.