Mannen i 20-årene er bare en av flere som fikk bank av en 19-åring på byen natt til 16.desember 2012.

— For noen år siden fikk jeg slått ut en tann, i fjor ble nesen brukket. Jeg skulle ønske det var mer kamera og politi i sentrum. Det blir bare verre og verre tilstander, sier voldsofferet til BT.

- Ikke rør damen min

Nylig dømte Bergen tingrett den nå 20 år gamle mannen til ti måneder ubetinget fengsel.

— Vi har varslet anke, og vi arbeider med den, sier forsvarer Carl Blydt Grung Hartwig.

Ved midnattstider 16. desember i fjor var 19-åringen med venner og kjæresten på utestedet Exodus i Rosenkrantz gate. En ung mann gikk bort til henne, noe som ikke ble tatt godt opp.

— Ikke rør damen min, sa den 19 år gamle mannen og skallet den andre i ansiktet slik at han brakk nesen, ifølge dommen.

Tatt av vakter

Så gikk han til Fotballpuben. Inne på utestedet ble det bråk. Også her ble en mann skallet ned. Vitner pekte ut 19-åringen som gjerningsmann, men retten fant det ikke bevist at han var skyldig.

Han ble tatt av vakter og ført ut og er dømt for å ha truet en av vaktene med å drepe ham.

Utenfor stedet, ved Pastasentralen, angrep han to menn med knokejern. De var kamerater og hadde vært på Fotballpuben. Og var på vei hjem.

- Forsøkte å gå imellom

— Jeg fikk smerter i kjeven, men ble ellers ikke skadet. Men det var ubehagelig, jeg er sluttet å gå ut på byen. Det er ikke trygt lenger, sier det ene offeret til BT.

— Etter at kompisen min var blitt slått med knokejern, forsøkte jeg å gå imellom, men også jeg ble slått med jernet. Nesen brakk, og jeg har fortsatt problemer med den, til tross for to operasjoner, forteller mannen i 20-årene.

Omfanget spesielt

I dommen skriver Bergen tingrett at volden som rammet de tre mennene er farlig og uprovosert.

Bare flaks har forhindret verre skader, ettersom han skallet og slo med knokejern, mener retten.

«Hver enkelt voldsepisode er relativt ordinært og typisk for voldsutøvelse på byen i helgene. Det spesielle er omfanget av tiltaltes voldsutøvelse og dels bruk av knokejern den aktuelle natten», skriver Bergen tingrett.

Vet ikke hvorfor

Ifølge dommen angret mannen i retten, men retten er usikker på om fokuset er på ham selv eller ofrene.

— Vi aner ikke hvorfor han angrep oss, sier de to kameratene til BT.

— Saken er alvorlig. Det er ikke så vanlig med så mange voldsforhold over et så kort tidsrom, sier politiadvokat Anja Mathiesen ved Hordaland politidistrikt.