Vet du noe om saken? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

Kvinnen i slutten av 30-årene sto tilnærmet stille i nærheten av køen på Slettafjell-trekket da en mann i 20-årene kjørte rett på henne i stor fart lørdag ettermiddag. Hun mistet bevisstheten i sammenstøtet.

— Dette var fullstendig uvettig kjøring. Både jeg og min kone reagerte på oppførselen hans. Det virket som om han var påvirket, sier Geir Fjeldheim.

Han sto ikke mer enn et par meter unna da den voksne mannen skrenset inn i køen.

Leder Lars Erik B. Syvertsen i Voss Resort Skipatrulje bekrefter hendelsesforløpet i en e-post overfor BT.

— Vitner hevdet at mannen kunne være påvirket av alkohol eller rus, noe som verken kan bekreftes eller avkreftes fra vår side, skriver han.

Mannen kom ned bakken i en voldsom fart og kjørte rett inn i folkemengden. Han traff damen med stor kraft. Geir Fjeldheim

- Voldsom fart

Kvinnen var bevisstløs en kort periode etter sammenstøtet og klaget på smerter i ryggen og nakken da hun våknet.

— Hun ble fraktet ned til Voss sjukehus, og etter det vi har fått opplyst, er det heldigvis ikke konstatert alvorlige skader. Hun ble utskrevet senere på dagen, opplyser Syvertsen.

Geir Fjeldheim og resten av familien ble vitne til ulykken like ved T-trekket i Slettafjell i Bavallen.

— Mannen kom ned bakken i en voldsom fart og kjørte rett inn i folkemengden. Han traff damen med stor kraft, sier Geir Fjeldheim.

Han er forundret over at politiet ikke ble tilkalt.

— Dette var en virkelig skremmende opplevelse. Hadde det vært et barn som ble truffet, så kunne dette gått fullstendig galt, sier Fjeldheim.

Brøt flere regler

Også overfor Voss Resort har vitner forklart at mannen holdt høy fart og kjørte uten nødvendig hensyn til omgivelsene.

— Han har på sin ferd passert to store bannere med oppmodingen «Sakte Fart», samt svingt forbi et sikringsnett. Det er utvilsomt skjedd brudd på flere av skivettreglene som gjelder for ferdsel i alpinanlegg, skriver Syvertsen i e-posten.

Mannen som kjørte på kvinnen, ble bortvist fra anlegget etter hendelsen.

Ifølge vitner på stedet oppførte mannen seg underlig. Han skal ha vært sammen med en gjeng andre i skianlegget. Andre alpinister skal også ha reagert på oppførselen til enkelte som kjørte i bakken på lørdag.

- Var det flere som ble bortvist denne ettermiddagen?

— Jeg kan bekrefte at han tilhørte en gruppe, men vil presisere at denne personen ble bortvist fordi han klart brøt reglementet i skianlegget. Vi kan ikke bekrefte at han var ruset.

- Hvorfor ble ikke politiet tilkalt?

  • Det ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier leder Lars Erik B. Syvertsen i Voss Resort Skipatrulje og henviser til e-posten han sendte BT.